3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A kutyaház nem kifejezetten az a típusú feladat, amivel egy asztalos gyakran találkozik. Viszont kihívás. Főként, ha nem is csak egy sima kutyaházat álmodtál meg a blökidnek, hanem valami extrát. Amihez extra asztalos is kell. Nézzük, milyen különlegességekkel tudnánk mi meglepni a kedvencedet!


Kutyaház extrákkal – ehhez kell az extra asztalos!

 

Emlékszel még a Barátság extrákkal című filmre? Na, ilyen pajzán pluszszolgáltatásokat nem nyújtunk, de azt már tudhatod, hogy a Fa-Héj asztalosüzemben imádjuk a szakmai kihívásokat. Még akkor is, ha éppen kutyaház a kivitelezési feladat.

 

Mert ha valahol akadnak különleges, extra kivitelezést igénylő elképzelések, akkor az tuti, hogy a család kedvencének lakhelye. Azt nem állítom, hogy egy asztalosüzemben akár csak az átlagos kutyaház elkészítése is napi feladat lenne. De ha már lúd, legyen kövér, ne aprózzuk el a dolgot! Csináljunk az ebnek valami luxust. Vagy ha azt nem is, de legalább extrémet.

 

Erre mutatok most inspirációként néhány példát, hátha Te is ihletet kapsz, és valami igazán látványossal akarod majd elkényeztetni a kutyusodat.

 

Kutyaház – déli ültetvényes stílusban

 

Ha valamikor igaz volt, hogy egy kép többet ér ezer szónál, akkor ez az az eset:

amerikai-stílusú-kutyaház.jpg 

 

Ilyen házakat az amerikai Délen, az ültetvényesek birtokain lehet látni (már amelyik megmaradt). Az ebben a stílusban épített kutyaház pedig láthatóan többszintes, hiszen a kutyusok több helyen, egymása alatt-fölött lógatják nyelvüket büszkén a világra.

Természetesen csak kívülről néz ki a kutyaház ennyire cizelláltnak, a tető alatt jóval egyszerűbb az elrendezése. Az emeleti feljárók nem vesznek el sok helyet, viszont kívülről rendkívül látványos képet mutat az emeletes kutyaház.

Arról nem is beszélve, hogy így hatalmas kutyalakot lehet építeni – kiskutyáknak. Tehát ha több kistermetű kutyád is van, akik jól elvannak egymással, akkor simán összerakhatod őket egy ilyen kutyaházba – mi pedig boldogan megcsináljuk Nektek.

 

Emeletes kutyaház a divat

 

Az emeletes kutyaház másféle verzióban is létezik – és ez is igazi ínyencség egy asztalosnak:

emeletes-kutyaház.jpg 

 

Az alakra vágott bevilágító rések sem kutyák (elnézést :) ), a házon kívül elvezetett lépcső pedig kifejezetten jó ötlet. Így ugyanis több hely marad bent a kutyusnak. Arról nem is beszélve, hogy a tetőterasz amúgy is kint van.

 

A tetőn a kutya nemcsak pihenni és nézelődni (értsd: őrizni) tud, hanem ha akar napozni is. (Nem nevet, empírikus megfigyeléseink bizonyítják, hogy a mi kutyánk garantáltan beépített napelemmel üzemel: ha kisüt a nap, ő töltődik. Kivéve, ha a hőmérséklet eléri a 25 fokot. Onnantól már a szórt fény is elég neki. :) )

 

Kutyaház, ami félig kennel

 

Imádjuk a kutyákat, volt, hogy már az utcáról is fogadtunk be kutyust. (Az ő kutyaházát is mi alkottuk. Sőt. A kutyaházat meglátva már adott megrendelést asztalos melóra egy érdeklődőnk. :) ) Szeretjük az ebet (ahogy elnézzük, ő is minket), de őszintén szólva még nem jöttünk rá, hogy egy kennel jellegű izében miért lenne jó dolga egy kutyának.

 

Ettől függetlenül a hozzánemértés okán elfogadjuk, hogy lehet létjogosultsága egy kennelnek, vagy kennelféleségnek is. Itt most egy olyat mutatok, ahol egy átmenet látható a kutyaház és a kennel között:

félig-kennel-kutyaház.jpg 

 

Talán harapósabb, idegesebb kutyusoknál előnyös lehet, ha valaki idegen jön, és a kutyát el kell zárni átmenetileg.

 

Nyári konyhás kutyaház

 

Nem nyári konyhának szánták ugyan, hanem inkább egy védett, mégis szabadtéri étkezőnek, mégsem tudok szabadulni a gondolattól, hogy dédnagyanyámnak volt hasonló nyári konyhája a kis háza mellett:

nyári-konyhás-kutyaház.jpg 

 

Mint látható, nem éppen kiskutyáknak tervezték. Az viszont kétségtelen előnye, hogy az étkezde is fedett helyen van. Vagyis ha kirakod az egész napi adagot az ebnek, akkor sem meg tönkre a kaja, ha esik vagy fúj.

 

Amúgy meg lehet csinálni ezt a kutyaházat kisebb méretben is – kisebb kutyáknak.

 

Ikerkutyaház

 

A nyolcvanas években nagy divat volt ún. ikerházakat építeni. Ez annyit tett, mintha két házat egy közös fal mentén összetoltak volna. És akkoriban ez úgy volt szép, ha a két házfél tükörképe volt egymásnak.

 

Ezek a házak jutottak eszembe ennek a kutyaháznak a szimmetriáját elnézve:

társbérlet-kutyaház.jpg 

 

Iker-tükör. Szalagfüggönnyel. JAzért ez utóbbi helyett mi tudnánk szebbet-jobbat is, de szódával még ez is elmegy.

 

Falura ideális kutyaház – a tornácos!

 

Ha azt hitted, hogy faluban, üdülőfaluban lakva az ideális kutyaház úgy néz ki, hogy van négy fala, egy bejárata, az egész felett pedig tető, akkor tévedtél. A falusi környezetbe autentikusan illeszkedő kutyaház ugyanis tornácos! És így néz ki:

tornácos-kutyaház.jpg 

 

A tornác teraszként is funkcionál, és a kutyusnak megadja a „kint is vagyok, bent is vagyok” kellemes érzését.

 

Az én házam, az én váram – kutyaház vár stílusban

 

A végén pedig bemutatunk egy építményt olyan váruraknak, akik méltán lehetnének büszkék birtokukra:

vár-stílusú-kutyaház.jpg 

 

Ez kicsit hasonlít a másodikként bemutatott emeletes, napozó teraszos kutyaházhoz. Kivitelezésében azonban vannak apróbb különbségek, amelyek már elegendőek voltak ahhoz, hogy egészen más összkép alakuljon ki a kutyavityillóról.

 

Kutyaház? Nem akadály!

 

Az az igazság, hogy hála Nektek, úszunk a melóban, megrendelést leghamarabb októberre, de inkább már csak novemberre tudunk vállalni. Viszont nagyon kedves ügyfeleinknek még egy-egy extrább kutyaház is belefér. :) 

 

Ajánlatot itt tudsz kérni – akár kutyaházra is. ›››