3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Beépített szekrény

 

A lakást levegősebbé, a rendszerezést pedig megoldottá teszi egy jól eltalált egyedi bútor, a beépített szekrény.  Mi most segítünk abban, hogy hogyan is lehet ez a szekrény „csinos” és személyre szabott.  Hogyan lehet olyan, mint egy ruha, amit a varrónő, vagy az „úri szabó” két-három próbával tökéletesen ránk alakít?

Attól is egyedi a bútorunk, hogy már a helye is otthononként változik!

A beépített szekrénynek az igazán nagy előnye, mint minden egyedi bútornak, hogy nem azzal kell beérni, ami van, hanem maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret, és stílusunkhoz alakíthatjuk a dizájnt. Hol van olyan sarok, kihasználatlan falszakasz, ami egyébre nem használható, mint beépített szekrényre. (Az ajtó mögött vagy fölötte? A fürdőben? A nappaliban?) Hasznossá tehetünk vele egy beugró falrészt, körülölelhetünk egy oszlopot stb…

Jöjjenek, tanuljunk egy kis szabászatot a tökéletes egyedi bútorért! Kattintsanak, és tervezzenek az útmutató alapján! »»»

 

Előszobabútor a bejárati ajtóval "házasítva":

 

Tudjuk, hogyan lehet jó házasságszervező módjára „összekeríteni” a bejárati ajtót és az előszoba bútorzatát úgy, hogy ez a kapcsolat, tartós, mutatós, működőképes és mindenki számára kielégítő legyen?! Erre bizony a lakberendezők szerint úgy van esélyünk, ha egyedi bútort tervezünk, csináltatunk az előszobánkba, figyelembe véve a bejárati ajtó stílusát.

 

Társkeresés indul: Miért is kell egyedi bútor a bejárati ajtó mellé? 

 

Minden reggelünk az előszobából indul, és a nap végén is ide érkezünk vissza a bejárati ajtón keresztül.  Tehát nem maradhat üresen az előszoba, „szingliként” magára hagyva a bejárati ajtót.  Hanem valami olyan egyedi bútorra van szükségünk, ami nem gátolja, hanem segíti a család itt végzett tevékenységét. Fontos, hogy a gyerek ügyesen tudjon itt cipőt húzni, legyen hely itt a kabátjainknak, kéznél legyen az ernyő, a kesztyű, a sapka, sőt akár vethessünk egy pillantást a tükörképünkre, ha reggel el akarunk indulni. Fontos, hogy megfelelő pakolófelületekkel lássuk el a helyiséget, megkönnyítve az érkezést, indulást vagy a vendégek fogadását.

Nem is beszélve arról, hogy, a bejárati ajtó látványával karöltve itt kapjuk az első impulzust a lakásról, olyan, mint mikor az első találkozáskor kapunk egy névjegykártyát. Ugye Önöknek is fontos az első benyomás? Akkor pedig rajta, nézzük meg, hogyan kell praktikus és szép előszobabútort "álmodni"! Kattintson a részltekért! »»»

 

Egyedi konyhabútor tervezése

 

Nincs az az előre gyártott bútor, ami pont tökéltesen passzolna konyhák legtöbbjébe! Vagy megalkuszunk, vagy ha nem, akkor marad az egyedi bútor tervezése, ha szép és használható konyhát szeretnénk! Ezt az egyedi konyhabútor-tervezést vesszük végig lépésről lépésre e heti bútortervező kalauzunkban. Tartson velünk!


1.    lépés: Átgondolás

Néhány fontos kérdés arra az esetre, ha egyedi bútor tervezésére adjuk a fejünket: a konyhát hányan fogják használni? Mekkora családra kell a tároló helyet kialakítani? Mekkora hűtő kell/van? Milyen főzési, étkezési szokásaink vannak? Van gázkazán, amit el kell helyezni a konyhában, kell-e mosogató gép, beépíthetőek lesznek-e a készülékek, fiókokat vagy inkább ajtós szekrényeket szeretnénk, mekkora mosogatóra van szüksége, stb. Ezeket a kérdéseket gondoljuk végig már az „álmodozás” fázisában.

Hogyan lépjünk tovább? Kattintson az egyedi konyhatervezés következő lépéseiért! »»»

 

Egyedi bútort a lépcső alá!

 

Ha a lépcsőnk szerkezete, kialakítása lehetővé teszi, és a rendelkezésünkre álló hely is elegendő, akkor érdemes a lépcső alatti teret is kihasználni. Az, hogy a lépcsőnk hol is található, meghatározhatja, hogy mire is használhatjuk. Ha a bejárat közelében van, akkor a kabátok, cipők tárolására alkalmas egyedi bútorral építhetjük be. Ha a konyha közelében található, akkor a száraz élelmiszerárunak lehet jó helye alatta, vagy beépíthetünk egy-két konyhagépet a lépcsőnk alá. De bármilyen más funkciót is betölthet, ez már tényleg a ház egyedi adottságaitól függ.

Milyen funkciót álmodhatunk a lépcsőnk alá? Nézzük végig az egyedi bútorokat, egyedi belsőépítészeti megoldásokat! Kattintson az ötletekért!