3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A fa bútor szuper!

 

És ezt nemcsak a sok éves szakmai tapasztalatom mondatja velem. Sem az, hogy haza beszélek. :) 

 

Hanem a józan paraszti ész.

 

Nem véletlen, hogy az emberiség történelmének első bútorai is fából készültek. (Ne higgy a Frédi és Béni sorozatnak, kőből vagy bármilyen más kemény anyagból faragott bútorokat csak a gazdagok engedhettek meg maguknak régen is.)

 

Miért?

 


 

  • Mert a fa mindenki számára elérhető, megfizethető alapanyag.
  • Mert a fa könnyen megmunkálható anyag, így gyorsan elkészülhet a fa bútor.
  • Mert a fa könnyen alakítható anyag – ha akarom merevíthetem, ha akarom, hajlíthatom, ha akarom, csiszolom, ha akarom, festem, ha akarom, natúr hagyom... és még sorolhatnám. Tehát bármilyen ízléshez, bármilyen környezethez tudom alakítani.
  • Mert a fa meleg tapintású anyag – természetes alapanyag, ami a természetességével átmelegít, csak ha ránézel is
  • Mert a fa a legrégebben használt alapanyag bútorokhoz – ezért a legtöbb és a legváltozatosabb megmunkálási módszerek és technikák állnak ma már a rendelkezésünkre ahhoz, hogy gyönyörű fa bútor kerülhessen az otthonodba.

 

Hogy lásd, milyen hihetetlen dolgokat lehet kihozni a fából, mutatok most Neked tíz olyan fa bútort, amitől garantáltan tátva marad szemed-szád.

 

Figyelem! 

Az itt bemutatott bútorokat el tudjuk készíteni - pontosabban a fa bútor vázát. A kárpitozás nem a mi asztalunk - de ha szeretnéd, arra is tudunk jó szakembert ajánlani. 

 

 

Falra mászott fa bútor

 

Ehhez a látványhoz, azt hiszem, nem kell sokat hozzátenni:

 

 

Igazából én sem tudnám megmondani, hogy „mire is gondolt a költő”, amikor papírra vetette ennek a fa bútornak a terveit. De az biztos, hogy nagyon egyéni megoldás – egy életre beég a retinádba a látvány.

 

Az asztalos munka pedig kifejezetten kihívás. Ravasz a kivitelezés. Hajlítani kell a fát, de már maguk a kanapélábak sem gyári megoldások. Munkaigényes, úgyhogy ilyet csak akkor rendelj tőlünk, ha van elég időd megvárni, amíg elkészülünk vele. :) 

 

Fa bútor, ami határeset

 

Ez a fa bútor szerintem határeset a fura bútorok között. Igazából bútorként semmi furcsa nincsen rajta – leszámítva a tiritarka huzatát:

 

 

 

Ha elég eklektikus az ízlésed, akkor bármikor tudunk Neked ilyet, vagy ehhez hasonló kanapét készíteni. A zongoralábak sem akkora extrák ma már, hogy be ne lehetne szerezni, meg ne lehetne oldani. A fa bútor vázat pedig simán megoldjuk. (Most is készítünk favázas bútorokat, itt meg is nézheted. ›››)

 

Ágy, amely több, mint fura

 

Na, ez az a fa bútor, ami inkább mű-, semmint használati tárgy.   

 

 

 

Azt nem nagyon tudom elképzelni ugyanis, hogy egy ilyen ágyban hogyan lehetne aludni. De megcsinálni meg tudjuk, ha ez a kívánságod. Az ágyvég nem nagy kunszt, és a fekvő felületet is simán ki lehet vágni. A kárpitozás már egy kicsivel nagyobb kihívás, de az már a kárpitos dolga. (Mint fentebb már említettem: kárpitizással mi nem foglalkozunk.) 

 

Tetszik? Ha szeretnéd, itt meg is rendelheted. ›››

 

Fa bútor, mint pihe-puha fészek

 

Ha ez az ágy megtetszik, akkor készülj fel rá, hogy óriási lakást is kell hozzá szerezned:

 

 

 

Érdekes egy konstrukció, de csak első látásra tűnik bonyolultnak. Igazából csak egy körágy. A látványos rész a külső borítás. Az inkább munkaigényes, semmint bonyolult.

 

Az ágy matraca is kivitelezhető. Arra azonban készülj fel, hogy ha gyerek is lesz a lakásban, garantáltan ezt fogja trambulinnak használni – szóval ne akarj rugós ágybetétet. És inkább valami megerősített vázszerkezetben gondolkodj, hogy az ágy ezt a strapát is kibírja.

 

Amit biztosan nem vállalunk: az a lámpa. (Ahhoz tényleg nem sok közünk van asztalosként.)

 

Fa bútor kaktuszba oltva

 

Ez egy karosszék. Nem is akármilyen. Erősen mexikói hacienda stílusú, megfelelően rikító színekben pompázik – de kétségtelen, hogy nagyon stílusos:

 

 

 

Igazából egy dolgot nem tudok csak értelmezni ezen a széken: miért vannak az ülőfelületen szúrós tüskék??? (Szerintem ezt a kárpitos is meg fogja kérdezni Tőled, ha tényleg ilyet szeretnél a szobádba csináltatni... :) ) 

 

Fa bútor – hordóból

 

De nem is akármilyen hordóból! Óriási méretű hordóból!

 

 

 

A hordó méretétől függően sokféle lehetőség van a funkciók kialakítására. Lehet, hogy csak egy ágy fér bele, és akkor ez inkább egy kuckó. Lehet azonban az is, hogy egy egész kis lakrészt helyeznél el a hordóban ággyal, polcokkal, íróasztallal.

 

Félreértések elkerülése végett: 

hordót nem készítünk. Csak a belevalót. Amit a képen látsz, az egy leselejtezett óriáshordó újrahasznosításának egy nagyszerű példája.

 

Egy gyerek lehet, hogy nagyszerűen érezné magát egy ilyen újrahasznosított hordóból kialakított mini szobában. Fa bútor kellene bele neki: ágyként, polcként, szekrényként, íróasztalként, sok rakodóhellyel. Kisebb belsőépítészeti kihívás. Szeretjük.

 

A környezetbarát megoldásról már nem is beszélve. Csak találj valahol egy ekkora hordót, meg hozzá egy olyan lakást, amibe ez a hordó be is fér. :) 

 

Fa bútor – fűzőben???

 

Vagy nem is tudom. A látvány mindenesetre emlékeztet az 1800-as évek végének nőideáljára. Akkoriban volt szokás fűzővel úgy elszorítani a derekat, hogy egy darázs sem kapott volna levegőt benne. Na, most ezt látod fa bútor képében:

 

 

 

Őszintén szólva nem nagyon értem a koncepciót a tárolóhelyek elpocsékolása miatt. Az viszont tény, hogy tervezői bravúr, hogy ez a fa bútor egyáltalán áll. Statikai szempontból mindenképpen kihívás ez a darab, valószínűleg mi is vakarnánk egy kicsit a fejünket, mire a terveket fel tudnánk vázolni. Viszont már most eszembe jutott a képet nézve néhány megoldás, amivel el lehetne készíteni ezt a fa bútort.

 

Furcsa fa bútor a vágyad?

 

Semmi gond! Hozd el az elképzelésedet és a méreteket (nemcsak a bútorét, hanem a helyét is, ahová be kellene, hogy férjen) – ha szükséges, kimegyünk a helyszínre és mi mérünk –, aztán a többit megbeszéljük!

 

Kérj tőlünk ajánlatot itt! ›››