3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Miért jobb választás a fa?
A fa ablakoknak számtalan előnye van, amit a modern anyagok egyszerűen nem tudnak felülmúlni. Először is, a fa természetes szépsége semmivel sem összehasonlítható. Egy szépen megmunkált fa ablakkeret olyan, mintha egy mesterművet építenél be az otthonod falába.

Ráadásul a fa ablakok kiváló hő- és hangszigetelők. Tehát, amikor a szomszéd éppen a harmadik fűnyíró-bajnokságát tartja, te nyugodtan élvezheted a csendet a lakásodban. A fa természetes szigetelő tulajdonságainak köszönhetően pedig télen melegen tart, nyáron pedig kellemes hűvösséget biztosít.

Amit pedig nem lehet nem megemlíteni: a fenntarthatóság is egy hatalmas plusz pont a fa ablakok mellett. A fa megújuló erőforrás, és ha felelősségteljesen gazdálkodnak vele, akkor nemcsak a saját otthonod szépül meg, hanem a bolygónkat is óvod vele.

Mire kell figyelni?
Az ablakcsere nem egyszerű feladat, így érdemes alaposan felkészülni rá. Íme néhány dolog, amire mindenképpen figyelj oda:

Méret és illeszkedés
Az első lépés mindig a pontos méretvétel. Nincs annál rosszabb, mint amikor az új ablak nem illeszkedik tökéletesen a régi helyére, és rés marad, ahol süvít a szél. Tehát, vedd elő a mérőszalagot, és mérj kétszer, hogy biztosra menj! (És hívj minket, hogy ellenőrizzük a „számításaidat” a gyártás megkezdése előtt!)

Anyagminőség
Nem minden fa egyforma, ezért fontos, hogy jó minőségű faanyagot válassz. Keress olyan fajtákat, amelyek ellenállóak a nedvességgel és a kártevőkkel szemben. A tölgy, a mahagóni vagy a vörösfenyő mind kiváló választás, mi pedig csakis a legjobb alapanyagokkal dolgozunk.

Karbantartás
A fa ablakok minimális karbantartást igényelnek, de ne aggódj, nem kell órákat töltened vele. Évente legalább egy alkalommal (ajánlott félévente egy alkalommal) a homlokzati nyílászárók külső fafelületének ápolását elvégezni egy speciális felületápoló anyaggal, amit nálunk is beszerezhetsz. Szóval a képlet rém egyszerű: egy tiszta, nedves ronggyal töröljük át a fafelületet, majd egy kendővel vékony rétegben vigyük fel a felületkezelő anyagot. Csupán ennyi szükséges ahhoz, hogy fa ablakaidban évtizedekig gyönyörködhess! :)

Miért fontos a jó szakember?
Lehet, hogy Te vagy a barkácsolás királya, de az ablakcsere nem az a munka, amit érdemes egyedül végezni. Íme, miért érdemes profi szakemberre bízni a dolgot:

Pontosság, precizitás
A szakemberek tudják, hogyan kell pontosan felmérni és beépíteni az ablakokat. Egy milliméteres hiba is nagy gondot okozhat, amit jobb elkerülni.

Gyorsaság, hatékonyság
A profiknak megvan a megfelelő eszközkészletük és tapasztalatuk ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzanak. Neked talán napokba telne, amit ők néhány óra alatt megcsinálnak.

Garancia és biztonság
A szakemberek munkájára garanciát vállalnak, így ha bármi probléma adódna, nem neked kell a következményekkel szembenézned. Emellett biztosítják, hogy minden biztonsági előírást betartanak  és te nyugodtan hátradőlhetsz.

Fotók: Fa-héj Kft.

Amennyiben te is fa nyílászárókat szeretnél, keress minket bizalommal, kérj ajánlatot: mi készen állunk, hogy „megvilágosodj”!
Boldog ablakcserét!