3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A gyermekszoba berendezése külön rituálé. Bizonyosan sokan átmentetek már ezen a „procedúrán”, vagy éppen benne vagytok, készültek a csemetétek érkezésére. Ilyenkor sokszor nehéz választani a hatalmas kínálatból, mindamellett pedig egy gyerekszoba berendezésekor fontos szempont a biztonság, a funkcionalitás és persze a stílus is. A fa bútorok pedig nemcsak szépek és tartósak, hanem természetes anyaguknak köszönhetően biztonságosak is a gyerekek számára.

Miért válasszunk fa bútorokat a gyerekszobába?
Biztonságos és természetes: A fa bútorok természetes anyaguk révén nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, így nem kell aggódnunk a gyerekek egészsége miatt. Emellett a fa bútorok masszívak és stabilak, így kevésbé valószínű, hogy könnyen felborulnak vagy eltörnek.
Tartósság és hosszú élettartam: A gyerekek gyorsan nőnek, de a fa bútorok időtállóak, és ha jól választunk, akár évtizedekig is kiszolgálhatják őket. Ráadásul a fa bútorok könnyen felújíthatók, újrafesthetők, így mindig az aktuális igényekhez és ízléshez igazíthatók.
Kreatív lehetőségek: A fa bútorok sokféle stílusban és színben elérhetők, így könnyedén kialakíthatunk egyedi és személyre szabott gyerekszobát. Például kreatívan díszíthetjük festéssel, matricákkal vagy akár saját kézzel készített dekorációval is őket.

Jó, de mitől gyerekbarát?
Lekerekített élek és sarkok: Válasszunk olyan bútorokat, amik lekerekített élekkel és sarkokkal rendelkeznek, hogy elkerüljük a baleseteket és sérüléseket.
Biztonságos festékek és bevonatok: Győződjünk meg róla, hogy a bútorokhoz használt festékek és lakkok nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Keressünk olyan termékeket, amelyek megfelelnek a szigorú biztonsági előírásoknak!
Stabil és masszív: A gyerekbútoroknak különösen stabilnak és masszívnak kell lenniük, hiszen rengeteg „rémhírt” lehet hallani a világ minden tájáról. Ügyeljünk arra, hogy a polcok és szekrények megfelelően rögzítve legyenek a falakhoz, hogy ne borulhassanak fel könnyen.
Funkció: Olyan bútorokat válasszunk, amelyek többfunkciósak és könnyen átalakíthatók. Például egy állítható magasságú asztal vagy egy ágy alatti tárolóhely sokat segíthet a helytakarékosságban és a praktikumban. Mi például imádjuk az ilyen darabokat!

Stílus és dizájn – mert bizony a gyerekbútorok is megérdemlik a szépséget!
Legyen színes és vidám: A gyerekszobákhoz bátran választhatunk színes fa bútorokat. A vidám színek nemcsak feldobják a szobát, hanem a gyerekek kreativitását is ösztönzik. Gondoljunk csak a színes tároló dobozokra, festett polcokra és játékos mintákkal díszített ágyakra. Tippünk, hogy a színes bútorokhoz válasszunk neutrálisabb falfestékeket, hogy kiemeljük a bútorok egyediségét.
Természetes és harmonikus: A természetes fa bútorok nyugtató hatásúak és harmonikus környezetet teremtenek. Kombináljuk őket világos pasztell színekkel és természetes anyagokkal, mint például pamut és lenvászon textíliák.
Tematikus szobák: Hozzunk létre tematikus gyerekszobákat, amik megfelelnek a gyerekek érdeklődési körének. Egy kalózhajó formájú ágy, egy hercegnő kastélya vagy egy űrhajós sarok mind-mind különleges élményt nyújthat a gyerekeknek. Jahj, mit meg nem adtunk volna ezekért gyermekkorunkban!
„Növekvő” bútorok: Olyan bútorokat válasszunk, amelyek a gyerekekkel együtt nőnek. Az állítható magasságú asztalok és székek, a többféle módon összerakható ágyak mind praktikus megoldást kínálnak a hosszú távú használatra.

Nagyon szívesen segítünk a gyermekszobád berendezésében egyedi bútorainkkal! Amit megálmodtál, mi elkészítjük! Kérj ingyenes árajánlatot!