3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Fenntartható elemek

Az öko és az egészségesebb életmód iránti igény új lendületet adott a fenntartható lakberendezési trendeknek. A természetes anyagok, mint például a fa és a bambusz továbbra is népszerűek, miközben az újrahasznosított anyagok és a zöld energiaforrások egyre nagyobb szerepet kapnak az otthonokban.

Színek

Az idei évben a merész és élénk színek veszik át a vezető szerepet a lakberendezésben. A mélykék, az élénk zöld és a meleg narancssárga mindenhol feltűnik, hogy felfrissítse és felébressze az otthonok hangulatát. Azonban ne feledkezzünk meg a föld színekről sem, melyek továbbra is népszerűek.

Rugalmas terek

Az otthoni élet sokszínűségének és az home office térhódításának köszönhetően a családi fészkünknek is „rugalmassá” kell válnia. A változó funkciókhoz alkalmazkodó bútorok és berendezési tárgyak, valamint a praktikus tárolási megoldások segítenek optimalizálni az otthoni tereket, így egy kis lakás is kényelmes és funkcionális lehet.

Technológia vs. design

A technológia egyre inkább integrálódik a lakberendezésbe, miközben a design és az esztétika nem szenved veszteséget. Például okos otthonrendszerek, LED világítás és más innovatív technológiai megoldások segítenek kényelmessé és egyszerűbbé tenni az otthoni életet anélkül, hogy feláldoznánk a stílust és a dizájnt.

Eklektika

Az eklektikus stílus továbbra is trendi marad, ami lehetővé teszi számunkra, hogy különböző stílusokat és elemeket keverjünk össze, így alakítva ki a saját, egyedi stílusunkat. Bátran kombináld a tárgyakat és stílusokat, nem kell, hogy a te otthonod helyiségei is olyanok legyenek, mint a precízen megálmodott áruházi mintaszobák!

És végül, de nem utolsó sorban asztalos tippek lakberendezéshez:

- Funkciók szerinti választás
- meglévő bútoraink felmérése (állapot és méret egyaránt!)
- a kevesebb néha több (szelektáljunk!)
- okos térelválasztók használata
- készítsünk alaprajzot, töltsünk le lakberendező programot a telefonunkra, számítógépünkre
Ide egy kis szösszenet: igen széles a kínálat az ingyenesen letölthető (és némi reklámfigyelemért cserébe használható) szobatervező programokból, így szinte gyerekjáték a lakberendezés! Gondoljunk csak bele, ha beállítunk egy szekrényt valahová a sarokba, majd utána állandóan bosszankodunk, hogy az ajtaja épp másfelé nyílik, annak semmi értelme. Ha odatolunk egy kanapét az egyik falhoz, aztán egy hét után máris szenvedünk, mert mindig odasüt a nap, szintén csak gondot okozunk magunknak. Ha a fürdőszobában is pár centivel alacsonyabban vagy magasabban szereltük fel a polcunkat, vagy a tükrös faliszekrényünket, szintén szívhatjuk a fogunkat. Szóval tervezzünk, hiszen sokkal könnyebb a virtuális bútorainkat tili-tolizni, mint a 200 kg-s szekrényt! :)
- beltéri ajtók, ablakok felmérése (merre nyílnak, hol találhatók, stb.)
- konnektorokhoz való igazodás
- növények, mint dekoráció

Inspirációk: Pinterest

Ha minőségi asztalos munkákra vágysz, keress minket bizalommal!