3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Hiszen aki a virágokat szereti, rossz ember nem lehet. Az otthoni kertészkedés pedig szerencsére egyre népszerűbbé válik. A kertes házaknál kicsit több a lehetőség, de a társasházak vagy éppen a panellakások erkélyén is bátran űzhetjük ezt a szép hobbit! 
A fából készült növényfuttatók szép és praktikus kiegészítők és ami a legeslegjobb, hogy egy minimális kreativitással, ügyességgel mi magunk is elkészíthetjük ezeket a dekorelemeket.

Mutatunk is néhány inspirációt a Pinterestről. Ugye hogy meg tudja változtatni az egész enteriőrt egy szép növényfuttató? 

 

Hogyan lássunk neki?

1. Ami szükségek lehet:
- Faanyag (pl. fenyő, cédrus, vagy tölgy)
- Csavarok vagy szegek
- Fúrógép vagy csavarhúzó
- Fűrész vagy körfűrész
- Mérőszalag és ceruza
- Védőfelszerelés (kesztyű, szemüveg)
- Festék, egyéb dekorelemek

2. Tervezés és méretek
Mielőtt hozzálátnál a fúráshoz-faragáshoz, gondosan tervezd meg a növényfuttató alaprajzát és méreteit. Gondold át, hogy mekkora növényfuttatóra van szükséged és milyen típusú növényeket fogsz benne nevelni. Ne feledd, hogy a növények is kell tér a fejlődéshez, hagyj nekik elég helyet!

3. Fa előkészítése és vágása
Miután elkészültél a tervezéssel, válaszd ki és készítsd elő a faanyagot. Ha az anyagod még nem megfelelő méretű darabokra van vágva, használj fűrészt vagy körfűrészt a megfelelő méretek kialakításához. Ne felejtsd el lecsiszolni a durva éleket és simítsd ki a felületeket!

4. Összeszerelés
Most, hogy a faanyagod készen áll, indulhat az összeszerelés! Használj csavarokat vagy szegeket a részek rögzítéséhez. Ügyelj arra, hogy a növényfuttatód stabil legyen, és ne ingadozzon.

5. Végső simítások
Miután összeszerelted a növényfuttatót, ellenőrizd az összes csavart vagy szeget, hogy biztosítsd a megfelelő rögzítést (akár falhoz is rögzítheted). A fa elemeket kezeld le, hogy ellenállóak legyenek az időjárás viszontagságainak.

6. Növények ültetése
A hely már kész, itt az ideje a növények ültetésének! Válassz olyan növényeket, amik bírják a rájuk váró klímát, és figyelj oda arra, hogy megfelelő mennyiségű víz és napfény érje őket. Bátran ültess különböző méretű és színű növényeket!

7. Karbantartás
Ne feledkezz meg a növényfuttató rendszeres karbantartásáról sem. Időnként ellenőrizd a növények állapotát, távolítsd el a száraz vagy elhalt leveleket, és gondoskodj a megfelelő öntözésről és a tápanyag utánpótlásról.

Ha a szép virágtartód mellé fa ablakokat vagy egyedi bútorokat képzeltél el, jó helyen jársz! Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén vagy kérj árajánlatot!