3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Az emberiség évezredek óta használ asztalokat különböző célokra, beleértve persze a szépségápolást is. (Hogy is maradhatna ki pont ez a fontos iparág a szórásból?!) A fésülködés, hajformázás, sminkelés régóta fontos helyet foglalt el az emberek életében, az ókori egyiptomiak például már használtak különféle kozmetikai eszközöket és rendelkeztek szépségápolási rutinnal is. 

A modern asztalok ezer-féle formát ölthetnek, a hagyományos íróasztaloktól a fürdőszobai pultokig. Az emberiség ugyanis mindig is igényelte azokat az eszközöket, amik megkönnyítik a mindennapi teendőket, ezzel együtt az olykor elég hosszadalmas szépülési folyamatokat is... Az idők során persze ezek az eszközök, tárgyak, bútordarabok is folyamatosan fejlődtek, adaptálódtak az egyéni preferenciákhoz és a kor igényeihez.

fesulkodoasztal6.jpg

 
Milyen is egy jó fésülködőasztal ma? 

1.) Méret és elrendezés: Fontos, hogy a fésülködőasztal stílusában illeszkedjen a szobához és megfeleljen a személyes igényeidnek. Először gondold át, hogy milyen méretű és elrendezésű asztalra van szükséged! Mi segítünk, hogy pont olyan legyen az asztalod, amilyet elképzeltél!

2.) Tárolóhelyek: Kényelmes és praktikus tárolóhelyekre biztosan kell gondolnod, ezt mondhatjuk kihagyhatatlan pontnak is. Rengeteg sminkcikk, hajápolási termék és egyéb szépségápolási eszköz halmozódhat fel egy családban, ezeknek mind helyet kell biztosítanod. Tároló fiókok és polcok nélkül a fésülködőasztal csak egy félkarú óriás.

3.) Tükör: Az egyik legfontosabb elem a fésülködőasztalon. Egy megfelelő méretű és jó minőségű tükörrel rendelkező asztal biztosítja, hogy kényelmesen és hatékonyan sminkelhessünk vagy fésülködhessünk. Valószínűleg nem mondunk újdonságot, de a tükör használata az emberiség történetében szintén igencsak régre nyúlik vissza, és nem is egyetlen személy vagy kultúra találta fel. Az első tükrök valószínűleg természetes anyagokból, például víz, olaj vagy fémtárgyak felszínéből készültek, a szilárd fémtükrök, például a bronztükrök az ókori Egyiptomban és Rómában jelentek meg először. Az üvegtükör készítéséhez először ólomüveget használtak, majd az idők során a folyamat tovább fejlődött. Ezt a középkorban már felváltotta az üveg előlap, amiket vékony fémszálakkal támogattak. Az üvegtükör modern változata a 19. században vált elterjedtté, amikor az üveg hátoldalára egy vékony ezüstréteget helyeztek el, ami tükröző hatást hozott létre. Persze az évtizedek során további fejlesztések és technológiai újítások következtek a tükrök esetében is.

fesulkodoasztal5.jpg

 

4.) Világítás: A jó világítás elengedhetetlen a pontos sminkeléshez vagy a hajformázáshoz. Ügyelj arra, hogy a fésülködőasztalodnak megfelelő világítása legyen, lehetőleg természetes fényű vagy a sminkeléshez optimalizált lámpákkal.

5.) Kényelem: A fésülködőasztal legyen kényelmes és minden álljon kézre. Vásárolj vagy terveztess velünk egyedi széket hozzá, hogy semmi se árnyékolja be a szépülésed útját!

6.) Minőség: Az asztal és a hozzá tartozó kiegészítők minősége rengeteget számít. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy jó minőségű bútor hosszú távon lesz éke az otthonodnak.

fesulkodoasztal3.jpg


Összességében elmondhatjuk, hogy a fésülködőasztalok kiválasztásakor a személyes preferenciák, az elrendezési igények és a stílus is meghatározó szerepet játszanak. Fontos, hogy az asztal ne csak esztétikus legyen, hanem funkcionális is, hogy hatékonyan szolgálja a szépségápolási rutinokat.

Szóval nem mindig csak maszkulin bútordarabokat vagy ablakokat, ajtókat gyártunk. Időnként a rózsaszín csillámpor minket is elvarázsol és olyankor akár smink-és fésülködőasztalokat is készítünk! 

fesulkodoasztal4.jpg


Mikor kezdhetünk hozzá a tiédhez?

Csak vedd fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket!

Illusztrációk, ötletek: Pinterest

szechenyi_2020_logo_1.jpg
 
esza.jpg
 
2022_07_04_1044070p3j.jpg