3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Otthonunk összképében bizony a kerítés is hatalmas szerepet játszik és mi, Fa-héjas asztalosok arra törekszünk, hogy a legjobb minőségben készítsük el az ablakokat, bel-és kültéri ajtókat, egyedi bútorokat és akár még a fa kerítést is!

Az organikus megjelenésű fa kerítések olyan érzetet keltnek, mintha a természet egy részét hoztuk volna be a kertünkbe. A fa meleg színei és textúrái harmonikusan illeszkednek bármilyen környezetbe, legyen az modern városi kert vagy vidéki udvar. Emellett a fa kerítések az idő múlásával sem veszítik el varázsukat, akár évtizedek múltán is képesek megőrizni eredeti megjelenésüket.

Tartós és változatos
A fa kerítések sokféle stílusban és kialakításban érhetőek el, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és igényeinek leginkább megfelelő megoldást. Legyen szó hagyományos deszkakerítésről, osztott lécű változatról vagy akár díszes faragott mintákról, a fa kerítések változatossága szinte végtelen lehetőséget kínál a kreativitásra. Sőt, manapság nagy divat a különböző anyagok kombinálása (kő, tégla, fém, fa), akár háromféle anyag „egyesítése” is, de most maradjunk az eredeti, hamisíthatatlan fakerítésnél.

woodfence.jpg

 
Milyen a jó fakerítés?
Ha már adottak a fa ablakok, akkor színben és anyagban is ahhoz illő legyen a kerítésed. Ez azonban mégsem olyan egyszerű, hiszen nem mindegy, milyen fát használsz hozzá. A kerítés eleve kültéri, ezért strapabírónak és ellenállónak kell lennie, ki kell bírnia akár a szélsőséges időjárást is.
Egy ébenfa például erre alkalmatlan, de a borovi fenyőt mindenképp javasoljuk, esetleg más keményebb fát, mint a bükk-, a tölgy-, esetleg az akácfát. 

Az anyagon kívül azonban az sem mindegy, hogy lécekben vagy rönkökben gondolkozunk, alapozott vagy alap nélküli kerítést tervezünk és azt is tudnunk kell, hogy a fa még „kerítésállapotában” is élő, vagyis nem mérettartó. Állandó, rendszeres kezelést, azaz legalább festést igényel, de mi úgy hisszük, megéri a fáradtságot.


Hogyan gondoskodjunk a fa kerítésünkről?

woodfence6.jpg

 
A fa kerítések hosszú élettartamának és szépségének megőrzése érdekében sajnos nem lehet kibújni a rendszeres karbantartás alól. De tegyük a szívünkre a kezünket! Mi az, ami nem igényel valamilyen szintű törődést? Szóval mi ezt nem gondoljuk hátránynak. Ha fa kerítésed van, ezekre fektess egy kis energiát:

Tisztítás: Időről időre mossuk le a kerítést, hogy eltávolítsuk a port, szennyeződéseket és penészt. Használjunk enyhe szappanos vizet és lágy kefét.

Fafelület-kezelés: A fa kerítést rendszeresen kezeljük faolajjal, lakkal vagy festékkel, hogy megvédjük a nedvességtől, napsugárzástól és korróziótól. Szívesen segítünk a megfelelő anyagok kiválasztásában!

Rendszeres ellenőrzés: Vizsgáljuk át a kerítést évente, hogy az esetleges sérüléseket, repedéseket vagy laza elemeket időben észrevegyük és kezeljük.

woodfence7.jpg

 
Összegezzünk!

A fa kerítések sosem mennek ki a divatból és ennek oka részben az időtlen eleganciájukban rejlik. Az egyszerűség és a természetes anyagok iránti növekvő érdeklődés mellett a fa kerítések olyan stílust képviselnek, ami minden korszakban megállja a helyét. Emellett a fa kerítések „zöldek”, hiszen a fa egy fenntartható és újrahasznosítható anyag. Egy igazán szép fa kerítés nem csupán egyszerű határvonalat jelent az otthonunk körül, hanem egy olyan esztétikai és praktikus döntést, ami hosszú évekig fokozza ingatlanunk értékét és vonzerejét. A természetes szépség, az időtállóság és a változatosság együttesen alkotják a fa kerítések varázsát, és ez a kombináció magyarázza, miért maradnak mindig divatosak és keresettek a kertépítészet és lakberendezés terén.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen a Fa-Héj Kft.-nél mi biztosan mindent meg fogunk tenni azért, hogy csodálatos legyen az otthonod összképe, legyen szó akár kerítésről, egyedi bútorokról vagy nyílászárókról!

Fotók: Pinterest, Freepic