3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Ez nem csoda, hiszen az újrahasznosítás és a „Csináld magad!” mozgalmak térhódításával újra felértékelődött az elhasznált bútorok megmentése és az otthoni kreatívkodás. Ezen kívül sokakat motivál a pénz kérdése is, hiszen egy már meglévő bútordarab felújítása kedvezőbb árú lehet (ha jól és szakszerűen csináljuk), mint egy új beruházás. De hogyan kezdjünk hozzá a megunt, vagy éppen nagyszüleinktől örökölt, kissé divattalan bútoraink felújításához?

Bár nem akarunk rábeszélni senkit, hogy minden esetben régi darabokból állítsa össze a bútorait, (sőt, tudunk egy szuper csapatot, akik nagy szakértelemmel és precizitással vállalják az új, egyedi bútorok és nyílászárók gyártását...khm…a FA-HÉJ KFT. ;) ) azért vannak helyzetek, amikor a felújított bútorok kiváló választásnak bizonyulnak. Fontos szempont lehet a döntésben a pénzügyi helyzetünk, az elérhető alapanyagok, és hogy a felújított bútor beleillik-e az álmodott enteriőrbe. Természetesen megfontolandó lehet, hogy értünk-e annyira a bútorfelújításhoz, hogy saját kezűleg nekivágjunk, vagy inkább szakemberekre bízzuk ezt a munkát...
Ám ha úgy érezzük, van bennünk elég kraft és a felújítás mellett döntünk, olyan bútorokat hozhatunk létre majdhogynem saját kezűleg, ami biztosan a kedvenc darabjaid közé fog tartozni.

komod.jpg talaloszekreny.jpg
 

És most megosztunk veletek néhány igazán jó ötletet a Pinterestről, hogy hogyan varázsolhatjátok a régebbi vagy megunt bútoraitokat modern, stílusos darabokká:

1. Dobozból szekrényke:
Egy egyszerű dobozból szuper szekrényt készíthetünk! A megfelelő felületkezelés és festés higgyétek el, csodákat tehet a dobozzá alakított bútorlapból. Plusz az új kiegészítők, a jól megválasztott színek, illetve egy új fiókelőlap, na meg lábak máris teljesen új stílusúvá varázsolják a régi fadobozunkat.

2. Hatvanas évek felújítva:
A hatvanas évek stílusa mostanában nagy divat, és egy régi komód újragondolásával igazi retro darabot hozhatunk létre. A megfelelő festés és fogantyúcsere igazán modern hatást eredményezhet.

3. Íróasztal újraértelmezve:
Régi íróasztalunkból is modern és trendi bútort készíthetünk. Egy festés és további új, stílusos dekorációk hozzáadása egyedi jelleggel ruházzák fel a régi-új íróasztalt.

4. Dédi tálalószekrénye:
Ha vidékies, country stílusban képzeljük el otthonunkat, vagy ennek a stílusnak a modern verzióját szeretnénk kivitelezni, akkor egy felújított tálalószekrény erre tökéletes választás lehet. A felületkezelés, festés és egyéb dekorációk segítenek megidézni a kívánt hangulatot.

 5. Többfunkciós orosz bútor:
Egy régi alacsony szekrényt egyszerűen átalakíthatunk ülőalkalmatossággá is. Így egy kis ülőfelületet kapunk, amely egyben tárolóként is funkcionál.

6. Szekrénysor újratöltve:
A szekrény újrafestése nemcsak szép, hanem egyedi is. Akár mintákat is festhetsz bele sablonnal, vagy ha nagyon jó a kézügyességed, akkor szabad kézzel is. Ha pedig a kelleténél több fogantyút szerelsz a szekrényedre, plusz akasztókra tehetsz szert.
+1 Konyhabútor újragondolása: Egy modern színnel, új fogantyúkkal, esetleg új led világítással teljesen új hangulatot teremthetsz a konyhádban is!

szekreny.jpg

 

Szóval mi teljesen megértjük, ha amellett döntesz, hogy új bútor vásárlása helyett inkább saját kezűleg újítanál fel egy régit, de van az a helyzet is, amikor a munkát jobb inkább szakértő kezekbe adni. Ha például nincs időd, kedved, vagy tehetséged, netán tudásod a saját kezű felújításhoz, akkor mi szívesen segítünk álmaid megvalósításában!

Végezetül, amit még tanácsolhatunk: bármilyen okból is döntesz a bútorok felújítása mellett, tartsd észben, hogy minden régi bútor megérdemli, hogy szépen végezzék el a megújítását! Ahogyan Te is és az otthonod is.

Segítséget kérnél a felületkezelésben, vagy a munkafolyamat során? Megbíznál minket, de még nem vagy biztos a dolgodban? 

Esetleg mégis új, egyedi bútort szeretnél és ajánlatot kérnél? Kattints ide, és küldd el nekünk, mi az álmod!