3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A legtöbben tavasszal vagy nyáron fognak bele a nagy lakás vagy házfelújítás projektbe: legyen az erkély, nappali, konyha, vagy éppen a fürdőszoba... Jelen blogcikkünkben ez utóbbi helyiséget „járjuk körbe”, hiszen sokak kedvenc szobájáról van szó (nyáron pedig talán ez a leggyakrabban használt része az otthonunknak.) Mert valljuk be, egy-két frissítő zuhany, vagy egy nagy kád hideg-langyos víz nélkül igazán nehezen lehet elviselni a nyári hőséget, ugye? 

furdoszoba2.jpg

 

Törekedjünk a tökéletes helykihasználásra!
Ha kicsi a fürdőszobád, elengedhetetlen, hogy a praktikusságra helyezd hangsúlyt. Alaposan vizsgáld meg a lehetőségeket, (esetleg a kiállások újragondolásával is, ha nagyobb beruházást tervezel).
De mire figyelj még?
- legyen szinte minden beépített (a bútorok méretét szorosan igazítsd a fürdőszoba méretéhez legyen sok tárolóhelyed, zárt és nyitott polcod)
- tudd pontosan, mi mindent szeretnél itt tartani és a háztartási nagygépeket is vedd számításba (mosógép, szárítógép, stb.!)
- vizsgáld felül, hogy tényleg mindennek a fürdőszobában kell-e lennie!

A cél: legyen a helyiség jól kihasználva és legyen mindennek kézre eső helye!

furdoszoba1.jpg

 
A kulcs: praktikus és esztétikus bútorok
Első ránézésre talán lehetetlennek tűnő feladat mindennek helyet találni és még arra is figyelni, hogy a tisztítószereket, kozmetikumokat, elektromos készülékeket biztonságos helyen tároljuk. De mint sok minden, ez sem lehetetlen. 
Íme néhány példa, ami alapján elindulhat a fantáziád a praktikus elrendezések világában:
Ha a fürdőszobában van a vécé is, a mögötte-fölötte-körülötte lévő helyet biztosan be lehet polcozni, esetleg gipszkartonfallal tárolóhelyeket kialakítani. Ha a fürdőszobában van a mosógép is, az egybe építhető egy egyedi bútor segítségével a mosdókagylóval, de a mosdókagyló alatti szekrényt félig szintén be lehet polcozni, de kihasználhatjuk az ajtaját is tárolásra. A kád egyik vége ugyanígy „megmagasítható” egy polcrendszerrel, ahogy a fürdőszobaszekrény is érhet a plafonig, ha tényleg minden centimétert ki szeretnénk használni. El lehet takarni a polcokat dizájnos fa tolóajtókkal is, ami még kevesebb helyet foglal el a fürdőszobánkból.
A minőségnél pedig arra kell figyelnünk, hogy körültekintően, megfelelően tartós bútorokat válasszunk, olyanokat, amik hosszú távon bírják a párát és a vizet. Ha bízol bennünk, mi szívesen adunk tanácsot, hogy milyen faanyagokban érdemes gondolkoznod, sőt, asztalosműhelyünkben el is készítjük a hozzád és fürdőszobádhoz legjobban passzoló bútoraidat!

Fontos, hogy ne ess túlzásokba és ne veszítsd szem elől a lényeget: a fürdőszoba a nyugodt fürdés, relaxálás helyszíne!

Reméljük sikerült egy kis ihletet adnunk a fürdőszobád felújításhoz! Ha pedig egyedi bútorokra van szükséged, keress meg bennünket.