3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A könyvjelzők fontos kiegészítői lehetnek a könyvek szerelmeseinek, hiszen nem csak segítenek megtalálni azt az oldalt, ahol abbahagytuk az olvasást, de az önkifejezés eszköze is lehet! A fából készült könyvjelzők különösen egyediek, így ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy hogyan hozhatsz létre személyre szabott fából készült könyvjelzőket (akár ajándéknak is)! 
Elő a kreativitásoddal!

Nézzük, hogy mire lesz szükséged a projekthez:
- Különböző típusú fa (vékony, lapos és könnyen formázható)
- Fűrész vagy fúrógép
- Csiszolópapír vagy csiszolókészlet
- Rajzolóeszközök, mint például ceruza vagy filctoll
- Festék, filctollak vagy gravírozó eszközök a díszítéshez
- Védőlakk vagy védőbevonat (opcionális)

Milyen legyen a fa könyvjelzőnk? Íme néhány ötlet:
Természetes fa szelet: 
Ezek a könyvjelzők a fa természetes szépségét és textúráját hozzák a könyveidbe. Egyszerű, mégis vonzó megjelenésük van, idővel egyedi patinát és jellegzetességeket nyerhetnek. A természetes fából készült könyvjelzők az egyszerűség és az elegancia kombinációját kínálják.

Fa szelet:
Ezek a természetes, rusztikus kinézetű könyvjelzők szintén egyedi megjelenést kölcsönöznek könyveinknek. A fa szeleteket lehet festeni, díszíteni vagy akár bevésni, gravírozni, hogy még inkább személyre szabott könyvjelzőt hozhass létre.

Faragott fa:
Ha valami igazán elegáns és művészi könyvjelzőre vágysz, a faragott fából készült változatokat ajánljuk. Ezeket a kézzel faragott könyvjelzőket különböző motívumokkal díszíthetjük, bármit belefaraghatunk, csak egy kis kézügyesség és türelem kell hozzá!

bookmark1.jpg

 

Festett:
A festett fából készült könyvjelzők színes és élénk megjelenést kölcsönöznek a könyveidnek. Bármit festhetsz rá, szó szerint bármit!

Kézműves technikák:
Ilyen lehet a decoupage, a szalvéta-technika festéssel kombinálva, vagy a forrasztópákával történő égetés. Kísérletezz a különböző technikákkal, hogy megtaláld a kedvencedet!

És most nézzük, hogyan is kezdj neki a személyes könyvjelződnek:
Méret és forma:
Először döntsd el, mekkora könyvjelzőt szeretnél készíteni. Általában egy hosszúkás és keskeny forma az ideális, ami könnyen belefér a könyvek oldalai közé. Rajzold meg a kívánt forma alapvonalait a fára, majd használj fűrészt vagy fúrógépet a kivágáshoz. Ügyelj arra, hogy a vágott élek simák és jól megmunkáltak legyenek.

Csiszolás:
Használj csiszolópapírt vagy csiszolókészletet a fakönyvjelző sík felületének, éleinek finomítására. Ez segít eltávolítani a durva részeket.

Díszítés:
Most jön a kreativitásod pillanata! Válaszd ki a díszítési technikát, amely kiemeli a könyvjelző egyediségét. Használhatsz festéket a fa színezéséhez, filctollakat a rajzoláshoz vagy akár gravírozhatod, égetheted is a fa felületét. Hozd elő a művészi készségeidet, és hagyd, hogy a képzeleted vezessen!

Védőbevonat:
Ha szeretnéd, hogy a könyvjelzők hosszú életűek legyenek, használj védőbevonatot! Ez megvédi a fa felületét a karcoktól és a kopástól.

Ugye milyen jó dolgokat lehet fából készíteni? Mi imádjuk, ezért ha bármilyen fával kapcsolatos elképzelésed van, keress minket bátran és segítünk megvalósítani! Lehet az egyedi bútor vagy nyílászáró, ránk számíthatsz!