3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Mindannyian ismerjük az érzést, mikor a fejünkben összeáll az álomotthon képe, de nincs aki tapasztalatával, szakmai tudásával segítséget nyújthatna a megvalósításban. Ekkor jön az órákon át tartó internetes keresgélés jó szakemberek, asztalosok után kutatva, majd az ismerősök ajánlásainak összegyűjtése, azok összevetése. Az információk sokaságából, ebből a kész káoszból kell elindulnunk valamilyen irányba, ami után ár-érték arányban a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni. De hogyan szűrjünk? Milyen egy jó asztalos? Segítünk felismerni!

1.) Pontosság – méretben és határidőben is.
Az a legjobb, ha az asztalos maga veszi le a méreteket a helyszínen. A személyes megbeszélés során már néhány mondat alapján le lehet szűrni, hogy szakmájához értő asztalos áll-e előttetek, vagy sem. Ami a Fa-héj Kft.-t illeti: mi először, a Ti elképzeléseitek alapján adunk egy hozzávetőleges árajánlatot (amit kényelmesen ITT kérhettek). Majd időpont egyeztetés után elmegyünk a helyszínre és személyesen mérjük fel a „terepet”, vesszük le a méreteket. Ami a határidőket illeti, sajnos előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az asztalos önhibáján kívül kicsit megcsúszik, de minden más esetben egy jó asztalos képes felmérni a munka időigényét, tudja, hogy milyen szabad kapacitásai vannak, és ennek megfelelően mond egy időpontot. Mi az állandó, folyamatos és korrekt kommunikációban, kapcsolattartásban hiszünk.

small_wooden_clock_with_decorated_flower_set.jpg
  

2.) Minőségi munka
Ez azt jelenti, hogy amit az asztalos kiad a kezéből, az szép és precíz munka. Jól illeszkednek az ajtók, ablakok, a felület szépen kezelt, tiszta, a bútoron az illesztések tartanak, az ajtóban benne van a kilincs és a zár, és működik is. Vagyis alapvetően jó ránézni a kész munkára, és működőképes is.

3.) Minőségi alapanyagok
Sajnos az alapanyagok minőségétől függően az árral is nagyon el lehet szállni. Ezt azonban egy jó asztalos mindig előre megbeszéli az ügyféllel, mintákat mutat, valamint olyan ajánlatot ad, ami elég részletes ahhoz, hogy lehessen benne pontosan látni, hogy mi mennyibe kerül – alapanyagárakkal együtt. Ha nem látsz mintát, nem kapsz részletezett ajánlatot, az gyanúra adhat okot.

4.) Elfoglalt
Tudjuk, hogy mindenki minél előbb szeretné késznek tudni az elképzeléseit, de tedd a szívedre a kezed! Melyik mestert választanád szívesebben? Azt, aki azt mondja, hogy akár azonnal is tud kezdeni (mert nincs munkája), vagy azt, akit egymás között kézről kézre adnak a vevők? Lehet, hogy a kiszemelt asztalos csak sokára tudja csak vállalni a melót, de ha jó benyomást tett Rátok, érdemes egy kicsit várni, vagy előre tervezni ezzel a plusz idővel.

20200527_114715.jpg


5.) Nem árul zsákbamacskát

Mert meg tudja mutatni előre, hogyan fog kinézni, amit Te megálmodtál, ő pedig megalkot. A lényege az, hogy Te arányaiban lásd, mi mekkora és hová kerül a lakásban. Nálunk az, hogy az elképzelt bútort, ajtót, lépcsőt, bármit meg is tervezzük, azt szépen megrajzoljuk és be is mutassuk, alap. Úgy gondoljuk, enélkül nem tudnál megfelelő döntést hozni – és jóval kisebb esélyt hagyunk minden félreértésnek is, ha nemcsak mondjuk, hanem látod is, hogy mit tudunk.

6.) Leinformálható
Van weboldala, de minimum egy Facebook oldala. Ez több okból is jó Neked, mint megrendelőnek:
- tudsz róla, hogy egyáltalán létezik ez az asztalos
- megvannak az adatai, aminek alapján le tudod informálni (pl. azt is, hogy egy működő cég áll-e az asztalos mögött, vagy csak fusizni próbál így)
- itt láthatod a referenciamunkáit, a megrendelői véleményeket és egyéb hasznos tartalmakat is

7.) Vannak referenciái
Vannak fotói, amiket szívesen bemutat, vannak korábbi vevői véleményei és persze van a műhelyében éppen elkészült és/vagy készülő darab, amit egy esetleges műhelylátogatás során prezentálni tud Neked. Nekünk például meglehetősen sok referenciánk van – és ezek közül elég sokat meg is lehet tekinteni a helyszínen, vagy akár a fotós dokumentációinkban.

20211201_155814.jpg


8.) A lehető legpontosabban áraz

A jó asztalos a lehetőségekhez mérten tartja magát az árajánlathoz. Nagyon ritkán, a hirtelen piaci változások esetében (amire a szakembernek nem lehet előre rálátása) előfordulhatnak változások, de ezt minden esetben megbeszéljük az ügyfelekkel. Abban az esetben, ha menet közben szállnak el az árak az ajánlathoz képest (mert hirtelen még ez kellett, az kellett, amaz meg máshogyan kellett), akkor az ajánlat nem volt korrekt, ilyenkor az asztalos valószínűleg azért hagy ki tételeket az ajánlatból, mert az árral akarja megfogni az ügyfelet. A műszaki tartalom is kulcsfontosságú! Mi mindig megkérjük az ügyfelet, hogy a műszaki tartalmat az árajánlatban alaposan nézze át, ha kéri, akkor pontról pontra át is beszéljük vele, hogy mindenki ugyanazt értse a leírtakon. Így fordulhat elő, hogy mi bizony korrektül leírjuk azt is, ha valahol pluszköltség merül fel. Amit mi ígérhetünk: nincs mellébeszélés, ködösítés, nincs rizsa.

9.) Tanácsot ad
A jó asztalos szolgáltat, helyszíni felmérést végez, tervez, kiszállít, összeszerel, beállít, tanácsot és a legjobb esetben garanciát is ad. Az, hogy mi garancia nélkül adjunk el Neked bármit, számunkra elképzelhetetlen, hiszen tudjuk, hogy fontos Számodra, hogy az általunk készített ajtók, ablakok, egyedi bútorok, belsőépítészeti elemek hosszú ideig az otthonod díszei legyenek. Nekünk pedig az fontos, hogy ha máskor is adódik valamilyen famunka a ház körül, akkor minket hívj.

Szóval nyugodtan tégy egy próbát velünk! 

Kérj árajánlatot vagy hívj minket, ha fa nyílászárót vagy bármilyen egyedi bútort szeretnél!