3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Ha helytakarékos, de egyben egyedi és dizájnos ajtóra vágyunk, a tolóajtót nekünk találták ki! Ezek a típusú ajtók nem nyúlnak be a helyiségbe és az átjáró teljes szélességét szabadon hagyják, ezzel teremtve egyszerre tágas és nyitott teret otthonunkban. Sokan tévesen azt gondolják, hogy a tolóajtók megmaradtak a retró, macerásan nyitható műanyag harmonikaajtóknál, ám manapság már rengeteg szuper dizájnú, minőségi tolóajtó létezik, amik minden környezethez idomulnak, így ideális választás nem csak szobák, de gardróbszekrények és kiszolgálóhelyiségek diszkrét és stílusos elválasztásához is. A fa tolóajtók elegánsak, csendesek, könnyen mozdíthatóak és a különféle típusú vasalásokkal rendkívül változatosak. Mivel a nyíló ajtók jelentette helyigénnyel már nem kell számolni, a ház további térrel bővül, ami alapvető fontosságú lehet a kis méretű helyiségek szempontjából (ezáltal sokkal több lehetőséget kapunk a nagyobb tér kihasználására, berendezésére is). A puha záródás mellett a tolóajtók előnye még, hogy akár a helyiség teljes belmagasságban is készíthetők.

A tolóajtók két típusa:
1.) Falban futó - mindig tökéletesen, szinte láthatatlanul olvad bele a falba
A falban futó tolóajtó viszonylag egyszerű, könnyen szerelhető és praktikus megoldás, ami akár a  meglévő ajtó nyílásába is könnyen beépíthető. Ennél a technikánál az ajtólap a vasalattal egy ajtónyílásban mozog, amit eltakar egy gipszkarton vagy egyéb épített fal. A falban futó tolóajtó esztétikusan megtervezhető, de az épített fal miatt nagyobb a helyigénye és amennyiben építeni kell a falat, külön költségekkel járhat.

tolo1.jpg

 

2.) Fal előtt futó – egyszerű de nagyszerű
A fal előtt futó tolóajtónál az ajtó nyitott és csukott állapotában is látható. Ezeket a tolóajtókat felül egy sín tartja, amit akár el is lehet takarni, de mivel a sín nem zavaró és stílusában illeszkedik az ajtóhoz, ez általában nem szükséges. Nagy előnye, hogy bármilyen falnyílás akár utólag is átalakítható a tolóajtó számára, hiszen kis helyigényű megoldásról van szó. Figyeljünk arra, hogy a nyitásirányt és magát az ajtólapot úgy tervezzük meg, hogy a kinyíló ajtó útjában nem lehet semmilyen bútor vagy akadály. Mivel nincs külön épített fal, így viszonylag egyszerű, olcsó, könnyen szerelhető, praktikus konstrukció.

tolo2.jpg 

Amennyiben te is a fa tolóajtó mellett teszed le a voksod, ne habozz ajánlatot kérni tőlünk!