3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

1.) Minőségi fa nyílászárók

Vitathatatlan, hogy otthonunk meghatározó ékei közé tartoznak az ablakok. Az esztétikum és a fény beengedése mellett az ablakok rendkívül fontosak a hőszigetelés szempontjából is, ezért mi a jól szigetelő fa nyílászárók beépítését javasoljuk. Ami nyáron kellemesnek, enyhe időben jól szigetelő ablaknak tűnik, arról télen kiderülhet, hogy korántsem tökéletes. A régi, rossz szigetelésű ablakok miatt a hőérzetünk sokat romolhat, főleg abban az esetben, ha a fűtőtest nem az ablak alatt található. A fa nyílászárók legfőbb erénye, hogy természetes anyagból készülnek, egyediek és jó hatással vannak az általános közérzetre, ám mint mindent, ezeket a tárgyakat is körültekintően kell megválasztani. A rossz minőségű, nem jól kezelt fa vetemedhet, nyikoroghat, szorulhat, ám a jó minőségű fából készült ablakok, ajtók hőtágulása kicsi, ezért kiváló a víz-, hő- és hangszigetelő képességük. Fordulj hozzánk, segítünk a megfelelő fa nyílászáró elkészítésében!

ablak1.jpg
 

2.) Az ablakok ruhája: a függöny

A bevált házi praktikák közé sorolhatjuk a függönyök használatát is, hiszen a meleg megtartásában nagy segítségünkre lehetnek. A vastag sötétítőfüggöny jó megoldás a meleg benntartásában, ezért téli estéken lehetőség szerint mindig húzzuk be függönyeinket.

3.) A szellőztetés művészete

Ha ügyesen szellőztetünk, spórolhatunk a fűtésszámlán! Télen rövid (pár perces), egész lakást átjáró huzatot célszerű csinálni, hiszen az intenzív, gyors szellőztetés alatt a falak és bútorok nem hűlnek le, így a levegő is könnyebben visszamelegszik. Ezért a technikáért az egészségünk is hálás lesz!

4.) Nem csak árnyékol, szigetel is – a redőny vagy zsalugáter

A redőnyök vagy a zsalugáterek minden évszakban kiváló hőszigetelők lehetnek: a nyári melegben nem csak a fénytől, hanem a melegtől is meg tudják óvni otthonunkat, télen pedig a lakás melegének fenntartásában segíthetnek.

zsalugater1.jpg

5.) Fűtsünk tudatosan!

Az egyik leghatékonyabb, egyúttal legolcsóbb módszer a fűtésszámla csökkentésére, ha tudatosan fűtünk. Mit is jelent ez pontosan? A válasz egyszerű: tartsuk szinten otthonunk hőmérsékletét! Sokan beleesnek abba a hibába, hogy teljesen letekerik a termosztátot mikor nem tartózkodnak a lakásban, ám így a nap végén sokkal több energiára lesz szükségünk otthonunk újbóli felmelegítéséhez.

6.) Szelepet a radiátorra!

Ha valaki régebbi típusú radiátorral rendelkezik, érdemes szelepet szereltetni a fűtőtestekre (az újabbaknál ez már tartozék). Mivel a tekerős szelep segítségével fűtőtestenként szabályozható a teljesítmény, kedvünkre állíthatjuk a kívánt hőfokot a lakás különböző pontjain, ezzel fejtve ki jótékony hatást a pénztárcánkra.

7.) A téli napsütés aranyat ér

A napsütés télen ritka ajándék, éppen ezért mindenképpen érdemes kihasználni. Ha süt a nap, adjunk teret a fénynek és élvezzük ahogy az üvegen átszűrődő napsugarak melengetik otthonunkat.

8.) Szabadságot a fűtőtesteknek!

Ha a fűtőtest elé bútorokat teszünk, vagy letakarjuk azokat, csökken a hatékonyságuk. Adjunk teret a fűtőtesteknek, és élvezzük a lakásban uralkodó kellemes meleget.

9.) Fólia a fűtőtestek mögé? Igen!

Tegyünk a radiátorok mögé hőtükör fóliát. A fólián található alumínium réteg visszaveri a hőt, így nem a falfelületet, hanem a helyiséget fűtjük. Tovább segíthet a komfortérzetünkön, ha a radiátor tetejére esztétikus fedlapot szerelünk, így a radiátor hőjét a hőtükör visszaveri, a borító fedlap pedig a szoba közepe felé tereli a meleg levegőt.

10.) A magas páratartalom nem ellenség

Tudtad, hogy a hőérzetünket növeli a magasabb páratartalom? Ha száraz a levegő, érdemes párásítani akár hangulatos párásító készülékkel, vagy a fűtőtestekre helyezett párologtató edényekkel. Az egészségünknek ideális ajánlott páratartalom 40-60 százalék.

+1 tipp: Gondoltad volna, hogy a belső tér kialakítása is hatással van a hőérzetünkre? Ha hideg falszínt választunk, hűvösebbnek érezhetjük otthonunkat. A meleg színek, a természetes anyagok, puha kárpitok, szőnyegek és kiegészítők segíthetnek hőérzetünk növelésében.

Ha egyedi, hőszigetelt nyílászárókat keresel, jó helyen jársz!
Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, állunk rendelkezésedre!