3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Félreértés ne essék: nincs baj a tömeggyártott vagy svéd lapraszerelt bútorokkal. Mindnek megvan az elõnye és hátránya, illetve találhatunk kifejezetten jó minõségû darabokat köztük. Na de most nem is hasonlítgatni szeretnénk, egy korábbi cikkben már írtunk errõl. Most arról olvashattok, hogy milyen alapvetõ dolgokra kell figyelni és miket kell tisztázni egy egyedi bútor tervezésekor.


Egyedi bútor tervezése

A bútorod pontos tervrajzát valamelyik asztalos kollégánk fogja tökéletesen elkészíteni, azonban szívesen vesszük, ha hozol magaddal általad készített skicceket és rajzokat. Ezek alapján könnyebben meg tudjuk valósítani az elképzeléseidet. A tervezés nem igényel nagy felkészülést, elég a papír plusz ceruza kombó és már rajzolgathatsz is, de neten találsz 3D-s bútortervezõket is, ha precízebb és komolyabb terveket készítenél.

Mire figyelj tervezéskor?

Lássuk a legfontosabb szempontokat, melyeket szem elõtt kell tartani a bútor tervezésekor:

Helyszín, térkihasználás

Az egyik legfontosabb: fel kell mérni, hogy az adott bútorhoz mennyi hely áll rendelkezésre és milyen adottságai vannak a térnek. Egyenesek a falak? Tetõtérbe tervezünk? Az egyedi bútorok nagy elõnye, hogy személyre és helyre szabottan maximálisan ki lehet használni velük a teret, nem lesznek például egy szekrényben nehezen elérhetõ polcok vagy használhatatlan fiókok. 

Rendeltetés

A másik alapvetõ dolog: konkrétan meg kell határozni a bútor szerepét/funkcióját. Gondolunk itt arra, hogy mennyi dolgot szeretnénk belepakolni, milyen súlyt kell elbírnia, legyen össze- vagy lecsukható, stb.

Stílus

Azt már felmértük, hogy mekkora legyen a bútor és azt is meghatároztuk mire szeretnénk használni: már csak egy dolgot kell tisztáznunk: milyen stílusú bútort szeretnénk?

Az otthonod berendezése ad egy irányt, amihez a készülõ bútornak igazodnia kell, de határt csak a képzeleted szabhat! 

A stílus kiválasztásakor két fontos dolgot kell meghatározni:

  1. a bútor színe és mintája
  2. a felhasznált anyag/anyagok

S hogy megmutassuk milyen is egy praktikusan összerakott kis lakás, hoztunk nektek egy olyan otthont, amelyben a nyílászáróktól kezdve, a konyhabútoron át a szekrényekig minden egyedi tervezésû Fa-Héjas munka.

Végül egy közérdekû közlemény: július 22 -én letesszük a munkát és elvonulunk egy kis pihenõre, július 22 és 29. között csak ügyeletünk lesz, aztán egy hétre teljesen bezárunk. Legközelebb augusztus 8-án, hétfõn látunk munkához.

Köszönjük a megértést! Ígérjük, hogy a pihenõ után újult erõvel vágunk neki a megrendeléseknek! Kellemes pihenést kívánunk mindenkinek!