3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Vidd ki a lakást a kertbe! Sőt az egész házberendezést. Úgyis jó idő van, ne kuksolj odabent!

Nem, nem kaptunk hőgutát, hogy ilyeneket beszéljünk, és Szent Joachim, az asztalosok istene sem sújtott le ránk, de le fog, ha nem buzdítunk arra, hogy építs magadnak kerti bútorokat.


terkovezes_kerti_butorokhoz.jpg

 

Ha követsz bennünket, tudhatod, hogy a Fa-Héj Kft-nél mi elsősorban belső terek berendezési tárgyaiban és nyílászárókban „utazunk”, de nem vagyunk bolondunk, hogy ezért minden nap bent főjünk meg a lakásban. Tökéletesen tudjuk, milyen jó, ha kiülhetünk egy klassz lugas alá, vagy este vendégül láthatjuk a barátainkat egy kerti partira.

Ehhez viszont nem árt némi ülő- vagy fekvő alkalmatosság, de messze nem elegendő, ha csak a bútorzatra figyelsz.

Ne légy lusta, védd meg a kerti bútort!

Az egész onnan indul, hogy ha te is szereted a fát és csak fában gondolkozol, akkor gondoskodnod kell a kinti bútoraid „talajáról” is. Nagyon nem szerencsés, ha

  • egy fapadot csak úgy beállítasz a földbe, vagy
  • egy divatos raklaphegyekből összeácsolt bútort „elterítesz” a büdöskék mellé.

Előbb-utóbb ugyanis azt veszed majd észre, hogy az asztallábad virágkaróként funkcionál és úgy is porlik szét a talajban zajló folyamatoktól.

kerti_szekek.jpg

 

Ha tehát ki szeretnéd vinni a lakást a kertbe, először alapozz. Nem, nem sörrel – bár ilyen melegben annak is megvan a relevanciája –, hanem valóban készíts normális teraszt, kiülőhelyet, térköves vagy épp betonos területet, vagy válassz vaslábakat a bútoraidnak. Azok is fognak persze korrodálódni és azok is sok ápolást igényelnek, tehát a munka eme részét ekkor sem úszod meg, mi viszont továbbra is a megfelelően előkészített, ápolt fabútorokat és a szintén gondosan megtervezett és kezelt teraszokat javasoljuk.

Nem csak a kerti bútorok védelme fontos

Ezzel egyetértene Szent Joachim is, aki persze nem az egyetlen védőszentje az asztalosoknak. (Most, július 26-án lesz a napja. Csak szólunk.) Ebbe a témába azonban mégse menjünk bele, elég, ha annyit tudunk, hogy bennünket, asztalosokat többen is védenek odafentről. Ez a tudat teljesen megnyugtató, mi pedig a Fa-Héj Kft-nél tesszük is a dolgunkat.

Apropó Fa-Héj. A másik – tudod, a fűszernövény – is teszi a dolgát. Ő például a kertben is jó szolgálatot tehet neked:

  • Hasznos a kártevők ellen,
  • remek gombaölő és
  • természetes növényápoló is.

Ha nem hiszed, járj utána. A mi Fa-héjunkat pedig keresd meg, ha egyedi bútorokra, vagy új, strapabíró és gyönyörű nyílászárókra van szükséged. Igyekszünk segíteni.