3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Mivel is induljon az év egy asztalosnál, ha nem házépítéssel. Írtunk már különleges építményekről és igazán érdekes állatlakóhelyekről is, ma azonban egy kutyaházról szeretnénk neked mesélni. Egy szigetelt kutyaházról.


Hiszen nemcsak a fákat, az állatokat is nagyon szeretjük, és ha egy négyéves pulinak otthonra van szüksége, akkor egy percig sem gondolkodunk. Hülyén nézett volna ki, ha csúnya karácsonyi pulcsiba öltöztetjük a téli hideg ellen, inkább összehoztunk neki egy méretre készült szigetelt faházat.

Ezúttal olyanok voltunk, mint a szabók, csak mi nem kartávolságot, hanem marmagasságot és farszélességet vizsgálgattunk. Hiszen egy kutya is megérdemli az haute couturet, nemdebár? (Figyeled, milyen szakkifejezéseket tudunk így év elején?)

Így készült a szigetelt kutyaház

Egyértelmű volt, hogy rétegelt lemezzel dolgozunk, mert azzal lehet igazán gyorsan haladni.

  1. Első lépésként természetesen megterveztük Mázli új otthonát: 7 lapból álló házikót álmodtunk meg neki, amelyeket az oldalfalaknál és a „homlokzatnál” duplán kellett számolni a szigetelés miatt.
  2. Nikecellel dolgoztunk, hiszen ez egy remek szigetelőanyag, amelyet könnyen lehet méretre szabni és rögzíteni is.
  3. Fontos volt, hogy a kutyaház alapterülete nagyobb legyen, mint a hasznos tér, hiszen a duplafalat csak így lehet kivitelezni.

Hagyományos házikót akartunk a pulinak, mert tudjuk, hogy ez a magyar kutyafajta nem szereti a csilivilit, és nincs szüksége szökőkutas csúszdára vagy külön kémlelőnyílásokra, esetleg lépcsőkre. A pulik egyszerű, ám igazán nagyszerű kutyák, és mint ilyenek, otthonban is a praktikusságot kedvelik: Bemenni, aludni, kijönni – ez az ő jelszavuk, ha kutyaházról van szó. Ha pedig szigetelt kutyaház a téma, akkor csak annyit szoktak odavakkantani, hogy strapabíró is legyen.

Nos, Mázli házikója nemcsak strapabíró, hanem viszonylag súlyos is, de így legalább biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen szélvihar nem tehet kárt benne.

A kutyaház lefestése

Amint a képeken látod, a festéssel még nem bajlódtunk. Ennek nem a lustaságunk az oka, hanem az időjárás. Hideg időben nehezebben szárad a festék és a lakk, ami azt is jelenti, hogy sokáig igen erős szaga lenne a háznak (meg a kutyának is). Ezt viszont semmi esetre sem akartuk.

Amint viszont jó idő lesz, egy újabb, frissítő csiszolás után kicsinosítjuk a kutyaház külsejét is. Nem mintha ez annyira izgatná Mázlit, de mi nem szeretjük befejezetlenül hagyni a dolgokat.

Ha te is hasonlóan gondolkodsz, és megbízható asztalosmunkára van szükséged, írj nekünk. Ne feledd, a te otthonodat is szebbé tehetjük.