3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

mff_kedvezmenyezetti_infoblokk_keretes_1.jpg

 

Kedvezményezett neve: FA-HÉJ Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Fejlesztés tárgya, célja: Termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő technológiai beruházás a Fa-Héj Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 23 360 218 Ft

Projekt tényleges befejezése: 2022.09.14.

Projekt leírás:

A fejlesztés célja elsősorban az Épületasztalos-ipari termék gyártása tevékenységének technológiai fejlesztése. A projekt megvalósítási helyszíne 3100 Salgótarján, Erdész u. 42. A vállalkozás által használt termelő gépek elöregedtek, rendkívül pontatlanok, emiatt sok hulladék keletkezik, és a gyártási idő sem optimális használatukkal. Beszerzésre kerül két lapszabász gép, amely digitális kijelzős mérővel fog rendelkezni, a modern technológiának köszönhetően egy szakképzetlen ember is tudja majd kezelni, precízen, szinte hiba és felesleg nélkül képesek működni. Kapacitásban az üzembe helyezésükkel 10-20%-os növekedés érhető majd el.

A beszerzésre kerülő digitális méréssel rendelkező marógép képes saját maga beállítani a szükséges paramétereket, illetve memóriájának köszönhetően megjegyzi a rendszeresen gyártott profilokat, így sokkal gyorsabb és hatékonyabb a használata.

A tevékenységünkből adódóan rengeteg a szálló por, faforgács, így minden megmunkáló géphez szükség van egy elszívó berendezésre. Jelen projekt keretében is telepítésre kerül egy, amely a megfelelő helykihasználás miatt az épület külső részére lesz telepítve.

Emellett a teljes üzemben, az összes helyiségben LED-es lámpatestre cseréljük a jelenlegieket, ezzel optimalizálva az energiafelhasználásunk.