3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Ajtósztorik – ez az a fa ajtó!

 

Csak hogy egy kicsit újra belerázódjunk a történetbe – erről a fa ajtóról van szó:

 

 

Bézs. Csak semmi feltűnés. A kidolgozottsága, a homokfúvott üvegbetét finom vonalai azonban inkább diszkréten szép lakberendezési elemmé teszi, semmint egy semleges, jelentéktelen ajtóvá. Ez az, ami miatt olyan sokféle lakberendezési stílushoz is passzol.

 

Nézzük, milyen stílusokban mutat még szépen!

 

Ajtósztorik – fa ajtó homokfúvott üveggel modern, polgári térben

 

A képen látható enteriőrben az ajtók ugyan teljesen fehérek, én mégis bele tudnám képzelni a bézs fa ajtónkat is:

 

 

Miért?

 

Mert ennek a térnek a színei mind kellemes, lágy, pasztell földszínek – mint amilyen a bézs is.

 

Van több csillogó felület is az enteriőrben: a tükör, a tükörkeret, a csillár pedig igazi dísze ennek a tágas előszobának. Még a gardrobszekrény ajtajai is fényezettek, és visszaverik a fényt. A homokfúvott üveg a plafon fehér színét erősítik, és a tükröződő felületekre rímel.

 

Ráadásul a tapéta függőleges vonalai is megismétlődnek a bézs fa ajtó üvegének marásán.

 

A bézs fa ajtó egy mívesebb kilinccsel tökéletes lenne ebbe a térbe.

 

 

Ajtósztorik – fa ajtó homokfúvott üveggel találkozik a mediterrán élettel

 

De még milyen mediterrán stílussal! Nem egyszerűen csak délies, hanem még organikus is a szobabelső:

 


 

 

Gyönyörű ez a nappali! Természetes földszínek, kő, terrakotta, fa és bőr. Még a szizálszőnyeg is természetes anyagból van. A falak földes-bézses színével nagyon szépen harmonizálna a bézs fa ajtó. A homokfúvott üveg pedig érdekes ellenpontja lehetne a természetes fényt áteresztő nyílászárók üvegének.

 

Ajtósztorik – a fa ajtó homokfúvott üveggel és a skandináv életérzés

 

Jöhet hygge (tudod, ez a dán verzió a boldogságra) vagy éppen lagom (ugyanez svéd változatban), a skandináv stílus mindig menő. Nem véletlen, hogy minden ajtósztoriban előkerül legalább egyszer. Most sem kell lemondanunk róla:

 

 

Elsőre talán furának tűnhet ebben a környezetben a mi bézs fa ajtónk. Pedig gondold csak végig!

 

A bézs szín nem hivalkodóan, de mégis megtöri a falak fehérségét. (Van az a környezet, amelyben még egy visszafogott bézs is szinte kiugrik a háttérből. J ) Ami azért nagyon jó, mert bár a falnak kontrasztot ad, mégis hagyja érvényesülni a tér türkiz színeit – hagyja, hogy az adja az enteriőr karakterét.

 

A fa ajtó homokfúvott üvege ellenben nagyszerűen harmonizál a fehér plafonnal és falakkal. A bútorok és a szőnyeg vonalait, mintáit pedig a fa ajtó üvegének marása adja vissza.

 

Mondtam már, hogy skandinávban is jók vagyunk? :) 

 

Ajtósztorik – a fa ajtó homokfúvott üveggel szállodai stílusban

 

Na, ilyen még nem volt nálunk, pedig sokan nagyon kedvelik. Van, aki szerint a szállodai stílus túlságosan személytelen. Mások viszont imádják a kényelmét, és azt, hogy amolyan hétköznapi luxus feelingje van. Mint ennek is itt:

 

 

 

Látod, amit én látok?

 

Bézs. Szinte mindenhol. Töméntelen mennyiségben.

 

Azonban a függöny, a plafon és a falba épített beugró rekeszek élei kontrasztosan fehérek. Pont úgy, ahogyan a bézs fa ajtó ad keretet a homokfúvott üveg fehérségének.

 

Mindezt csak fokozza a tény, hogy a falon sok a vízszintes és függőleges vonal. A beépített falon, a hatalmas erkélyajtón, a plafonba süllyesztett lámpasoron... Ezt remekül egészítené ki a bézs fa ajtó üvegének mart mintája a vízszintes és függőleges vonalakkal.

 

Szerintem ide a bézs fa ajtónk úgy szuper, ahogyan van.

 

Ajtósztorik – bézs fa ajtó homokfúvott üveggel romantikus hangulatban

 

Talán kevésbé ismert tény, de a mostanában olyannyira divatos vintage stílus nemcsak pasztellszínekkel működik. Hanem például így is:

 

 

 

Fémes-fehérben (ami így, önmagában kívánja a csipkét), vagy némi lágy földszínnel, például bézzsel kiegészítve is szuper. Ennek az enteriőrnek külön érdekessége a vintage mellett a skandináv beütés is – ami a fa borítású falakon és az egyszerű vonalvezetésű író- és dohányzóasztalon is jól látszik.

 

És akkor most képzeld el ebbe a természetes anyagokkal és színekkel teli térben a bézs fa ajtót! A homokfúvott üveg folytatja a fal és a párnák nyers fehérjét, a belemart minták a fal deszkázatának ritmusát. A bézs pedig remekül rímel az ülőbútorok színvilágára.

 

Még a fémkilincs is rendben van, hiszen szépen felel a dohányzóasztal és a székek fémlábaira. Az ülőgarnitúra háta mögé, a falnak támasztott fém tálról, mint fali díszről meg már ne is beszéljünk.

 

Ajtósztorik – a Te ajtód történetét mikor kezdjük el írni?

 

Ha Te is szeretnéd, hogy a lakásod inkább otthon legyen, ahová jólesik minden este még fáradtan is hazaérni...

 

Ha azt szeretnéd, hogy ne csak kényelmes, hanem úgy legyen szép az otthonod, ahogyan Neked jólesik, ami kifejezi azt, hogy ki vagy Te...

 

Ha azt szeretnéd, hogy mindez sokáig tartson, mert minőségi anyagok vesznek körül...

 

Ha szereted a fát, a tapintását, a látványát, az érzését...

 

...akkor írjuk meg együtt a Te otthonod fa ajtóinak, fa ablakainak, vagy akár fa lépcsőjének, esetleg más térelemeinek történetét. Te kitalálod, mi pedig megcsináljuk – úgy, ahogyan álmaidban már láttad.

 

Tegyél velünk egy próbát! Szeretjük a kihívásokat is, úgyhogy nem fogunk megijedni a különleges kérésektől sem. Állni fogjuk a próbát! Kérdezd csak meg! ›››