3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Hogyan alakult ki?
Egyértelmű, hogy az ősidőkben az ilyen álcákat az emberi természet hívta életre. Mindenkinek voltak/vannak titkai, de leginkább azoknak, akik rosszban sántikálnak. Korábban is ezért születtek az első titkos ajtók, sőt rejtett szobák is főleg a gazdagabb réteg körében.

hiddendoors5.jpg

A mai rejtett ajtók
A rejtett ajtók mára már konszolidáltabbak és elérhetőek bárki számára, szóval ha szükséged lenne egy-két ilyen megoldásra, bátran vágj bele!
A mai rejtett ajtók letisztultak és igazán modernek, előnyük, hogy úgy kapcsolják össze a tereket, hogy bezárt állapotában (szinte) észrevétlenek maradnak. Egy esztétikailag szép rejtett ajtó úgy dekorálja az otthonunkat, hogy igazából észre sem lehet venni: tökéletesen passzol és beleolvad a környezetébe.

hiddendoors.jpg

Hogyan teszi mindezt?
- pont olyan színű és textúrájú, mint a fal
- könyvespolcnak van álcázva
- tükörborítású
- nincs kilincse, vagy ha van, nem feltűnő

Az igazi műkedvelők akár egy festménnyel is boríthatják az ajtó felületét, vagy választhatják a manapság igen népszerű ajtótapétázást is, ami lényegében azt jelenti, hogy a fal mintázatát átvezetik az ajtón is, így egy egységes „falfelületet” kapunk.

Milyen helyiségekbe lehet beépíteni a rejtett ajtót?
Rejtett ajtót építhetünk a hálószobába, lépcső alá, a konyhába, nappaliba, előszobába, de szinte bárhol kivitelezhető, ahol szükségünk van rá.

hiddendoors4.jpg

Milyen előnyei vannak még?
A falba rejtett ajtókkal teret nyerhetünk, és egységesebbé tehetjük a lakás megjelenését. Sokszor gond ugyanis, hogy a beltéri ajtók megtörik a sík felületet, a sok ajtó egymás mellett pedig nem túl esztétikus.

hiddendoors3.jpg

 Funkciós rejtett ajtók
A legjobban azokat a titkos ajtókat szeretjük, amiknek hasznos funkciójuk is van, például:
- szekrények
- polcok
- lépcsők
- elosztószekrény-takarók

hoddendoors4.jpg

 
Inspirációk: Pinterest

Ha rejtett ajtóban gondolkozol, mi is tudunk segíteni! Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!