3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Az elmúlt évek “műanyag őrületéhez” képest egyre többen térnek vissza a természetes anyagok használatához, ezért a fa ablakok újra terjednek.
S hogy milyen előnyökkel jár ha ezt választod az otthonodba?


Természetesség és felületkezelés

Először is a külcsín: a fa ablak már ránézésre is könnyen megkülönböztethető műanyag társaitól. Természetesen nincs baj azokkal sem, de a fa egy élő és sokkal nemesebb anyag. Ha az idő vasfoga kikezdi vagy épp sérül, könnyen lehet javítani és felfrissíteni, míg műanyag társait nem. A műanyag nyílászárók alacsonyabb ára nagyrészt annak köszönhető, hogy nem szorulnak festésre vagy más kezelésre. A természetes fa felület azonban egyedi külsőt biztosít, melyet a megfelelő felületkezelés még különlegesebbé tehet, amellett persze, hogy elsősorban megvédi az ablak felületét a kártevőktől, gombáktól, penésztől valamint az erős napsütés káros hatásaitól.

Megfelelő alapanyag

A leggyakrabban használt fafajták a luc-, valamint a borovi fenyő, ám tölgyből vagy más egyéb fajtából is készíthetőek. Tartóssága és jó munkálhatósága miatt napjainkban az egyik legkedveltebb fajta a borovi.
A régebbi fa ablakokra jellemző volt, hogy hamar vetemedtek, melynek oka általában a rossz vagy nem megfelelően kiszárított faanyag volt. Napjainkban ez már nem jellemző, hiszen a rétegragasztott faanyagok használatakor a több réteg megakadályozza az ablak eldeformálódását.

Jól szigetelő

Néhány tévhittel ellentétben a fa nagyon jó szigetelő anyag. Nyilván az ablakok nagy felületét az üveg adja, így fontos, hogy jól hőszigetelt, 2 vagy 3 rétegű, gázzal töltött és Low-E bevonattal ellátott üveg kerüljön az új keretbe. 

Fa-Héjas munkák

S nyilván nem véletlenül hoztuk szóba a fa ablakokat, ha nem mutatnánk nektek néhány gyöngyszemet az újabb Fa-Héjas munkáinkból.

Egy épülő szécsénkei ház kék ablakai:

kek_ablak.jpg

kek_ablak2.jpg

Egy másik helyszínen pedig a ház őre tartotta szemmel kollégáinkat:

kutymo.jpg

barna_ablak1.jpg

barna_ablak2.jpg

barna_ablak3.jpg

Ha van ötleted egyedi nyílászáróra, keress minket bátran valamelyik elérhetőségünkön.