3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Lehet, hogy most még nem hiszed, de így van. Mert a farönk mindenre és szinte mindenhez jó. Oké, rendben, megenni talán nem kellene, de például ételt pakolni rá már lehet. Sőt.


Vegyük csak a legegyszerűbb megoldást. Egy klassz farönk tökéletes asztalláb nemcsak a madáritatónak, de nekünk is a kertben. Csak kell rá egy szép lap, amely készülhet akár üvegből is, és máris dicsekedhetünk az új és természetes kerti bútorunkkal.

 Mire jó még a farönk?

 

Ha azonban még ennyit sem szeretnénk barkácsolással bajlódni, kötözzünk össze azonos méretre darabolt farönköket és máris használhatjuk az így „elővarázsolt” bútorunkat.

 

A farönk azonban sportoláshoz is kiváló. Most nem akarunk nagyon a saját házunk tájáról példákat hozni, de talán tudod, hogy a különböző erőnléti versenyek egyik főszereplője is maga a farönk. Hát, mit mondjunk? Nem egyszerű mulatság a farönkösdi.

 

Ha viszont tényleg „csak” otthoni használati tárgyként gyönyörködnél benne, mondjuk, mit csinálj.

 A farönk kezelése elsődleges

 

Ha van egy tuti darabod, akkor először is óvd meg az állagát. Mivel a farönk élő anyag, a korhadás és bomlás nem fogja kímélni. Főleg, ha földbe állítod, ahol a talaj felső 20 centimétere tele van bomlasztó anyaggal. Fontos tehát a faanyagvédelem, amely nem csak a felületkezelésre vonatkozik.

  1. A faanyagot úgy védheted meg a legjobban, ha gondoskodsz a kémiai kezelésről, azaz speciális rovar- és gombaölőszerek, égéskésleltetők bevetéséről.
  2. A felületkezelés is nagyon fontos, erről már többször is írtunk. A lényeg, hogy készítsd elő a pácot, lakkot, lazúrt, olajat, viaszt, vagy amid van hozzá, és láss neki a feladatnak mihamarabb.

Ötletek farönk felhasználáshoz

 

Ha úgy érzed, mindent megtettél a farönköd hosszú élettartamáért, és tudod, hogy mire szeretnéd használni, akkor jöhet az izgalmas rész.

Mutatunk még néhány képet, hogy könnyebb legyen a tervezés és az alkotás. Készíthetsz kerti díszeket, speciális virágos tárgyakat és még számos más dolgot. Légy kreatív és bátor!

 Itt a ragasztásra vagy szegelésre nagyon figyelj.

Ehhez kell egy kis erő.

Itt nagyon fontos a pontos tervezés, méretezés és felületkezelés.

De ha bárhol elakadnál, csak írj nekünk, vagy olvasd át korábbi blogcikkeinket praktikus tanácsokért.

Képek forrása:

http://alkotnijo.lapunk.hu/

https://balkonada.cafeblog.hu/

https://bidista.com/

http://www.dumpaday.com/

https://mentalchallenge.blog.hu/2017/03/19/mental_challenge_12