3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Lássuk tehát, hogyan alakul ki és mire lehet használni ezt a kis természetes törmeléket!

A fűrészpor fafűrészelés során keletkezik, amikor a fareszelékek és forgácsok a fűrészél mentén leválnak a fáról. Ez főleg fűrészek, marógépek és más fafeldolgozási eszközök használatakor történik meg. A fűrészpor szemcsemérete változó lehet, a finomtól a durváig, attól függően, hogy milyen típusú fa és milyen fűrészgép kerül alkalmazásra.

Hol használják a fűrészport?
1. Faipar:
A legnyilvánvalóbb felhasználási terület a faiparban van. A fűrészpor újrahasznosítható nyersanyag, amiből új falemezek, furnérozás és faipari alapanyagok készülhetnek.

2. Energiaforrás:
A fűrészpor egy hatékony fűtőanyag. Számos háztartásban, fűtőberendezésekben, például kandallókban, fűtőkályhákban és pelletkályhákban felhasználható. Az ilyen típusú fűtés környezetbarát és igen gazdaságos megoldás lehet.

3. Komposztálás:
A fűrészpor kiválóan alkalmas a kerti komposztáláshoz. A komposztálóban a fűrészpor gyorsan lebomlik, hozzájárulva a talaj tápanyagtartalmának gazdagításához és a növények egészséges növekedéséhez. A fűrészpor hasznosítása pedig valóban környezetbarát megoldást jelent. Az újrahasznosítás és a komposztálás révén csökkenthető a szemétlerakókba kerülő szerves hulladék mennyisége, ezzel nagyban hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez.

4. Állattenyésztés:
A fűrészpor számos állattartási környezetben, például tyúkólakban és istállókban is kiváló talajkiegyenlítő anyagként szolgál, segíti az állatok kényelmes és higiénikus körülmények közötti tartását.

5. Hobbi:
A fűrészpor kreatív felhasználása is népszerű. Kézműves és hobbi tevékenységekhez használható, például dekorációk készítéséhez, festményekhez egyaránt.

Melyik lehetőséget fogod kipróbálni?
Vagy melyik felhasználási móddal élsz már most is?
Mi elég sokkal, hiszen asztalosok lévén a fa minden porcikájáért rajongunk. Ezt láthatod a munkáinkban is.
Ha te is szeretnél velünk együtt rajongani, keress meg bennünket ajánlatainkért!