3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A ház kényelmes sarkaiban sok történet rejlik, és a bútorok ezeknek a történeteknek a csendes tanúi. Azonban idővel a bútorok is megtapasztalják a kopást, karcokat és különböző használatból adódó sérüléseket. Ám ahelyett, hogy új bútorokat vennénk, miért ne próbálnánk meg felújítani őket és új életet lehelni régi darabokba?

butorfelujitas.jpg

 

Bútorjavítás:
Általában a meglévő bútorokban található kisebb hibák, sérülések vagy problémák kijavítását jelenti. Ez magába foglalhatja a laza csavarok cseréjét, karcok eltüntetését, rozsdafoltok kezelését, vagy akár az egész bútor stabilizálását.

A bútorjavítás a bútorok alapos vizsgálatával, „állapotfelmérésével” kezdődik, majd a sérüléseket megfelelő eljárással javítják (például ragasztással, csavarok cseréjével, festéssel, lakkozással, stb.).

A bútorjavítás inkább azoknak szól, akik szeretnék megtartani és megőrizni a meglévő bútoraikat, kisebb javításokat eszközölve rajtuk. Ez gyakran gazdaságosabb alternatíva, mint új bútorok vásárlása.

Bútorfelújítás:
A bútorfelújításnál a fókusz nemcsak a hibák javítására irányul, hanem a bútorok megjelenésének, stílusának és funkcionalitásának teljeskörű átalakítására is. Ez lehetővé teszi a kreatív önkifejezést és egyedi, személyre szabott bútorok létrehozását.

Inkább azoknak szól, akik szeretnék modernizálni vagy egyedivé tenni a meglévő bútoraikat. Ez egy olyan folyamat, amely nagyobb kreativitást és tervezést igényel, és a végeredmény egy személyre szabott, frissített bútor lesz.

butorfelujitas4.jpg

 

Mindkét tevékenység célja azonban ugyan az, hogy meghosszabbítsuk a bútorok élettartamát és új életet leheljünk azokba. A választás a szükségletektől és a szándékoktól függ: vissza szeretnéd állítani a bútorok eredeti állapotát, vagy egy teljesen új külsőt és funkciót szeretnél nekik adni?

Tudjuk jól, hogy a bútorjavítás általában nemszeretem elfoglaltság mindenkinek. A bútor tulajdonosának is, mert bár többnyire apró munkákról van szó, hozzáértés hiányában sokan gondolják, több kárt tennének, mint hasznot, ha nekifognának maguk. Sok asztalos mester is így van ezzel, mert bár apró-cseprő melókról van szó, ami egy jó asztalosnak ujjgyakorlat, mégis viszik az időt. Így esetleg a nagyobb megbízásokra nem marad idő. De akkor most egy leszakadt fogantyú miatt vegyél új bútort? Na, nem!

butorfelujitas6.jpg

 

Úgyhogy örömmel hívjuk fel a figyelmet, hogy a Fa-Héj asztalos üzem egyedi elbírálás és árajánlat alapján bútorjavítási szolgáltatással is kedves megrendelőinek rendelkezésére áll. Azokat a bútorokat, amelyeket mi készítettünk, mindenképpen megjavítjuk, ha valami gikszer történt velük. (Ami belefér a jótállási időbe, azt természetesen alapból javítjuk.)

Bútorjavításra itt kérhetsz tőlünk ajánlatot.

Illusztrációk: Pinterest, Freepik