3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

A fa ablakok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében, hiszen egyediek és természetes hatást kölcsönöznek, emellett a korszerű technikának köszönhetően kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Szerencsére a mai modern fafelületek már egyszerűen és gyorsan karbantarthatóak, ápolásuktól egyáltalán nem kell tartani. Ez a kis karbantartás, törődés nem igényel nagy anyagi ráfordítást vagy speciális eszközt, csak megfelelő ápolószert és egy szivacsot vagy puha törlőkendőt. Előző cikkünkben említettük, hogy ha évente egy-két alkalommal  (a nyári és/vagy a téli időszak beállta előtt) lekezeljük kedvenc nyílászáróinkat a megfelelő UV védelmet adó felületkezelő anyaggal akkor akár hosszú-hosszú évtizedekig eredeti szépségében pompázó ajtókat, ablakokat kaphatunk. Mivel ezek a felületek erősen ki vannak téve az időjárás okozta viszontagságoknak (napsütés, hőmérséklet, csapadék, szmog, por, stb.), fontos, hogy ne halogassuk nyílászáróink ápolását, ne várjuk meg, amíg a bevonat tönkremegy! Szánjunk rájuk egy pici időt és higgyétek el, évtizedeken át gyönyörködhetünk fa nyílászáróink csodálatos szépségében, újszerű állapotában! A karbantartáshoz mindenképpen olyan napot válasszunk, amikor nem túl erős a napsütés, és nem is esős az időjárás. Az első lépés mindig a tisztítás legyen, amihez puha rongyot és kifejezetten fára való tisztítószert használjunk. A tisztítás után jöhet a már említett felületkezelő anyag felvitele. A keretek ápolása mellett ne feledkezzünk el a szigetelésekről és a vasalatokról sem! A gumiszigeteléseket elég évente egy-két alkalommal glicerines törlőkendővel vagy gumiápolóval áttörölni, így a tömítő gumi rugalmas marad (ezáltal a szigetelés is kifogástalan marad). Amennyiben valamilyen akadást, recsegést érzékelünk a vasalatoknál, célszerű a fémből készült alkatrészeket megolajozni.

fahej_cikk_faablak_3.jpg

 

Segítünk eligazodni a termékek között! Tanácsokért és megbízható minőségű nyílászárókért  forduljatok hozzánk bizalommal!