3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Úgy néz ki beköszöntött a jó idő. Mit jó idő?! Itt a nyár! Az előrejelzés szerint hétvégén már igazi kánikula lesz, így érdemes kiköltözni a teraszra vagy kertbe pihenni vagy aki megteheti az dolgozni is. Korábban itt már írtunk arról, hogy hogyan védd meg a kerti bútoraidat. Most arra hozunk pár ötletet, hogy mik is legyenek azok. :D


Bár tudjátok, hogy mi elsősorban egyedi nyílászárókat és beltéri bútorokat készítünk, azonban  internetet böngészve ráakadunk olyan fából készült dolgokra, amiket szívesen megmutatuk nektek. Mostani cikkünkben a raklapbútorok kerültek reflektorfénybe.

Mik a raklap előnyei illetve tulajdonságai?

  • Változó méretűek, leggyakrabban 120x80, 120x100 és 80x60-as közül lehet választani

  • Ahogy a nevük is mutatja nagy teherbírásúak, általában 600 és 1500 kg között bírják a terhelést

  • Legtöbb esetben fenyő, illetve nyírfából készülnek.

  • Viszonylag jó áron beszerezhetők, vannak helyek (tüzép, építőipari cég), ahol olcsón “szabadulnak” tőlük.

Nagyon praktikus raklappal dolgozni, mert egy famunkákban kevésbé jártas személy is viszonylag könnyen elboldogul az előre elkészített “elemekkel”. Nem mondjuk, hogy sétagalopp, természetesen lesz dolgod vele bőven, hiszen a fa sokszor csiszolásra és festésre, illetve egyéb felületkezelésre szorul, de megéri a melót. 

Na de mik is készülhetnek belőle?

Kerti bútorok raklapból

Néhány kényelmes szivaccsal és párnával kényelmes nappalit varázsolhatsz a teraszból vagy a kertből, egymásra helyezett elemekből pedig még egy kis kávézóasztalt is készíthetsz a "kanapé" mellé.

Szívesen kortyolgatnánk a reggeli kávékat - vagy bármelyik napközbenit - egy ilyen kis kuckóban. Ha valaki pedig home officeból dolgozik, annak maga lehet az “álommunkahely”!

De nem csak kiülő  készülhet belőle, hanem virágtartó vagy akár magaságyás is.

Reméljük inspirációt nyertetek az alkotáshoz. Ha van ötleted egyedi bútorra vagy nyílászáróra, keress minket nyugodtan. Segítünk! ;)