3100 Salgótarján, Erdész u. 42.

Imádjuk a fiókokat! Mindegy, hogy asztalról, beépített szekrényről, különálló komódról vagy akár székről(!) beszélünk, a fiók legalább olyan sokoldalú, mint a tojás. Tudod, ha tojás van, minden van, hiszen ezerféle isteni kaja készíthető belőle, de még nyersen is gyógyír a hangszálakra. Na, a fiók is épp ilyen tojás. Máris feltörjük.


Rejtett fiókok díszbútoron_Tervező: Ray Jones 

Ha fiók van, nincs rumli

  1. Elsősorban azért rajongunk a fiókokért, mert mindent azonnal elnyelnek. Ha villámgyorsan kell rendet teremteni, csak bedobáljuk az elől lévő tárgyakat a fiókokba és azonnal mi vagyunk a legnagyszerűbb háziasszonyok…azaz férfiak.
  2. A másik fontos szempont, hogy fiókokat bárhová és bármilyen bútorra vagy bútorba szerelhetünk. Ez azért jó, mert gyorsan rendszerezhetjük a tárgyainkat, eszközeinket. Ha például az olvasósarkot szeretnénk mindig rendben tartani, akkor az olvasószéket is kialakíthatjuk fiókosra, és ott tárolhatjuk az olvasószemüveget, a könyvjelzőket, esetleg a jegyzetfüzeteket, írószerszámokat. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem tüntetünk el semmit.
  3. A harmadik fontos szempont a fiókok zsinórrejtő funkciója. Bár rendszeresen készítünk olyan asztalokat (lásd következő kép, talán emlékszel rá korábbról), amelyek emeletesek és külön nyílásokkal rendelkeznek a vezetékekhez, de ha neked nem ilyen asztalod van, egyszerűen megoldhatod a problémát egy hátulról nyitott plusz fiókkal is. Így az elosztókat, a nyomtató zsinórját, de akár az asztali lámpáét is stílusosan eltűntetheted szem elől.

Tovább is van, mondjuk még?

  1. Fiókokat szerelhetünk közvetlenül az ablak alá is, ha szélesebb a párkányunk. Itt tarthatjuk az ablakban napozó virágokhoz szükséges eszközeinket: kisolló, tápoldat, virágkaró, kötöző stb. Nem tudjuk pontosan, mi minden kellhet még, de majd megkérdezzük az asszonyokat. Addig egy kis türelmedet kérjük.

A legjobbak azonban a rejtett fiókok. Ezekről már itt írtunk korábban, de megsúgjuk, van még számos hely a lakásban, ahol titkolózhatsz. Például az ágyad oldalába vagy aljára beépített fiók segítségével is. Igazából minden csak azon múlik, mennyire vagy ötletes, vagy épp mennyire sok a titkolni valód.

Nézd csak meg ezt a videót: https://hu.pinterest.com/pin/323555554484209370/

Nálad milyen fiók van?

De most komolyan. A fiókok olyan rendszerezők, amelyekre érdemes egy picivel több energiát fordítani. Jó megoldás, ha külön fiókos miniszekrényt teszel az asztalodra, vagy a faladra, de lássuk be, izgalmasabbak a meghökkentő megoldások. Neked is van? Nyugodtan írd meg nekünk, te hová szerelnél még fiókokat?

Talán egy újabb blogcikk vagy Facebook-bejegyzés születik belőle az oldalunkon. Ugye, a Facebookon is követsz bennünket?