Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz?

2018/02/16 Címkék: asztalos, asztalosüzem, egyedi bútor, fa ablak, fa ajtó, fa lépcső.

Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.

 

 

Asztalosüzem – na, mi a helyzet?

 

Mármint úgy általában, országosan az asztalosüzem-fronton.

 

Őszintén? Vegyes. Mint minden szakmában. Könyvelő között is találsz olyat, aki keni-vágja a szakmáját, ráadásul még ötletei is vannak, hogyan csökkentse minimálisra az adódat. Meg olyan is, aki csak egyfélét tud könyvelni, magától soha nem járna el továbbképzésre, ha nem lenne kötelező, mert muszáj kreditet szereznie az engedélye megtartásához, de akkor is csak a jó ég tudja, mivel ütötte agyon a képzésen az időt, mert fogni nem fogott rajta a tudomány.

 

Ugyanígy asztalos és asztalos között is ordítóan nagy lehet a különbség. Az egyik lehet jobb abban, hogy gyorsan dolgozik, és a hét elején felvett rendelés már a hétvégén készen van. A másik lehet, hogy gyönyörűen dolgozik. A harmadik elképzelhető, hogy teljesen egyedi munkát is képes elvégezni. A negyedik meg lehet, hogy a szakmája szégyene, és csak az Isten tudja, hogy nem ment még tönkre.

 

A Fa-Héj asztalosüzem is tud olyat, amit más nem úgy tud. Mi azonban megpróbálunk minél több dologgal kitűnni. Ezeket mutatom most meg.

 

IMG_0970.JPG

 

Asztalosüzem – de milyen?

 

Hát bútorasztalos. Meg persze épületasztalos is.

 

Ez azt jelenti, hogy mindegy, milyen asztalosmunkát szeretnél, a kis hokedlitől kezdve a beépített falépcsőig mindent meg tudunk csinálni, ami fából készült, és asztalosmunkát igényel. Vagyis mindent, ami asztalosmunka, nálunk egy helyen el tudsz intézni.

 

Asztalosüzem és a minőség

 

Őszintén szólva én is rettentő unalmasnak és sablonosnak találom, amikor minden asztalosüzem honlapján azt olvasom, hogy a minőség így, meg a minőség úgy. Kicsit le van ez már járatva, mert mindenki ezt állítja magáról. (Mi mást is írhatna, ha vevőt szeretne?)

 

Úgyhogy mi is leírjuk. Ami a különbség, hogy hozzánk el is jöhetsz, meg is nézheted. Meg is tapogathatod. És a weboldalon is felvállaljuk a munkánkat, ott is megmutatjuk, mire vagyunk képesek, mert nyugodt szívvel ki merjük tenni országnak-világnak.

Mert nálunk nemcsak szó a minőség, hanem a feltételei is adottak:

 

 • jó minőségű az alapanyag, amiből dolgozunk – meg a segédanyag is
 • minőségi a szakmai munka, ahogyan dolgozunk
 • olyan szerszám- és gépparkunk, amivel tényleg lehet is minőségi munkát végezni.

 

Nekünk a minőség nemcsak azt jelenti, hogy szépen néz ki a munka, amit kiadunk a kezünkből. Hanem azt is, hogy tiszta. Hogy műszakilag is strapabíró. Hogy nem fog két év múlva szétszáradni benne a ragasztó, hogy aztán széthulljon.

 

IMG_0957.JPG

 

Asztalosüzem és a minőség – másképp

 

Az a helyzet ezzel a minőség-dologgal, hogy ez csak akkor fog működni, ha Te is odateszed Magad. Vagyis nem elég csak az, hogy mi beleteszünk a bútorba, ajtóba, ablakba, akármibe apait-anyait. Hanem az is kell, hogy Te is vigyázz rá, amíg csak lehet. Tartsd karban.

 

Ehhez is megkapsz tőlünk minden segítséget. Ha kell, mi megyünk ki Hozzád, és végezzük el a kisebb-nagyobb helyreállításokat, karbantartásokat. (Ez alatt nem szigorúan csak az asztalosmunkát értjük ám! Mi például a nyílászárók festését is vállaljuk, ahogyan a zsanérok újbóli beállítását, javítását is.)

 

Ha kell, szaktanáccsal látunk el, hogy Te hogyan tudod a kisebb, házi karbantartást, tisztítást úgy elvégezni, hogy az ablakod, bútorod, akármid minősége tartós maradjon. És ha kell, ehhez még mindenféle segédanyagokkal (pl. tisztítószerrel) is ellátunk.

 

Asztalosüzem, ahol mást kapsz

 

Ha már egyszer asztalosüzem felé veszed az irányt, akkor azt azért teszed, mert nem olyat akarsz, amit a boltban is megvehetnél. Sem minőségben (lásd előző két pont), sem design-ban, sem méretben.

 

Ezért mi ezt az igényedet nagyon komolyan vesszük. Ezért írtam korábban, hogy gyakorlatilag, amit a szakma és a fizika törvényei engednek, azt mind képesek vagyunk megcsinálni Neked – és ha ez a kívánságod, akkor meg is csináljuk.

 

10517336_685248574905420_7548032353689151164_o.jpg

 

Asztalosüzem, ahol az apróságok is számítanak

 

Ezért van az, hogy mi kimegyünk a helyszínre, és ott mi mérjük le, hogy mi fér be, és hogyan. Szükség van erre a fajta precizitásra is, hogy valóban azt nyújthassuk Neked, amit megálmodtál.

 

Ezért van az, hogy ha egyelőre csak hozzávetőleges elképzelésed van, akkor mi meg is tervezzük a bútort. És ezért van az, hogy nagyobb munkák esetén, ha szükséges, akkor még belsőépítészt is bevonunk, hogy minél klasszabb legyen a végeredmény.

 

Ezért van az, hogy mindegy, mennyire értesz a fához, az asztalossághoz, vagy mennyire nem, mi érthetően el fogjuk Neked magyarázni, hogy mit mikor és miért csinálunk. Így pontosan tudod követni a folyamatot, minket is tudsz ellenőrizni – és még csak a gyanú sem fog megkísérteni, hogy esetleg átvernének.

 

Ezért van az, hogy ha kéred, akkor mi magunk szállítjuk házhoz is a megrendelt bútort, vagy lépcsőt, vagy bármi mást – mert mi tudjuk, mire kell vigyázni szállítás közben, hol van a bútornak olyan stabil pontja, ahol rögzíteni lehet stb.

 

És ezért van az is, hogy mindegy, hogy hol laksz az országban – ha a mi munkánk győzött meg, és abba szerettél bele, mi leszünk akadálya a „szerelemnek”. Megyünk és Neked dolgozunk. Akkor is, ha Piripócson építed fel álmaid házát.

 

Asztalosüzem – Neked

 

Pont asztalosüzemet keresel? Kattints ide, és nézd meg, mire vagyunk képesek!

 

Még mindig bizonytalan vagy? Gyere el, mindent megmutatunk Neked az asztalosüzemben! Kérdezhetsz, nézhetsz, leellenőrizheted a szokásos munkatempónkat, a munkaeszközeinket – bármit. Állunk elébe!

 

Már megvan a konkrét elképzelésed? Kérj árajánlatot itt! ›››

 

Szállítani fogjuk Neked a Fa-Héj minőséget!


Nyomja meg a tetszik gombot, hogy ne maradjon le akcióinkról, értesüljön lakberendezési újdonságainkról!

Lakberendezési ötletek
 • Kutyaház extrákkal – extrán jó asztalossalA kutyaház nem kifejezetten az a típusú feladat, amivel egy asztalos gyakran találkozik. Viszont kihívás. Főként, ha nem is csak egy sima kutyaházat álmodtál meg a blökidnek, hanem valami extrát. Amihez extra asztalos is kell. Nézzük, milyen különlegességekkel tudnánk mi meglepni a kedvencedet!
 • Szekrények, amelyeknek van egy titkukA szekrények hálás bútordarabok. Hihetetlenül sokoldalúak. Térelválasztó, tároló, rakodóhely, díszítő elem. Ezen kívül ezerféle stílust jeleníthet meg. Anyaga általában fa, de lehet más is (ez azonban ritka, mint a fehér holló). Egy azonban biztos: a szekrény arra jó elsősorban, hogy tároljon. Ehhez aztán valahogy ki kell nyitni. De hogyan?
 • Az asztalos és az asztal – avagy mesterségünk címereAsztalos üzem vagyunk, nem is tudom, hogyan nem jutott még eddig eszembe, hogy pont mesterségünk címerét, az asztalt ne vegyük elő. Szó volt már itt fa ablakról, fa ajtóról, fa lépcsőről, fa térelválasztóról, és mindenféle fa bútorról. Valahogy az asztal mégis kimaradt. Hogy az asztalos szakma képviselőjeként ne maradjunk szégyenben, most a legkreatívabb kivitelezésű asztalokat mutatom meg – és ezzel azt is, hogy az igazi asztalos mennyire el tudja ereszteni a fantáziáját.
 • Bútorjavítás – érdemes, nem érdemes, kire bízd? A bútorjavítás általában nemszeretem elfoglaltság mindenkinek. A bútor tulajdonosának is, mert bár többnyire apró munkákról van szó, hozzáértés hiányában sokan gondolják, több kárt tennének, mint hasznot, ha nekifognának maguk. Sok asztalos mester is így van ezzel, mert bár apró-cseprő melókról van szó, ami egy jó asztalosnak ujjgyakorlat, mégis viszik az időt. Így esetleg a nagyobb megbízásokra nem marad idő. De akkor most egy leszakadt fogantyú miatt vegyél új bútort? Na, nem!
 • Milyen asztalos a Fa-Héj Kft.? - Megkésett blogposzt a bolondok Milyen az asztalos, ha vicces? Mindjárt kiderül. :)
 • A fa ablak és fa ajtó ruhája - a függönyA fa ablak és a fa ajtó szerintem önmagában is nagyon szép. Számtalanszor elmondtam már, hogy a természetessége, a meleg hangulata miatt saját jogán, natúr megjelenésével is az otthonod dísze lehet. Már sokszor írtam a blogon is a fa ajtó és a fa ablak szépségeiről, ritkaságokról, rafinált újdonságokról, ötletes megoldásokról. Valami azonban mindig kimaradt...
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit elkészítünk Neked 2. rész A fa térelválasztó valóban szép dísze lehet az otthonodnak. Sőt nemcsak dísze: különlegessége is. A múlt héten már mutattam 6 különleges fa térelválasztót széles e világból. Most folytatom a sort, és hoztam még másik ötöt, hogy inspirációt kapj.
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit szívesen elkészítünk NekedA fa térelválasztó is lehet - ami igazi dísze lehet a lakásnak. Nemcsak esztétikai és designelem, hanem hangulatteremtő is. És egyáltalán nem biztos, hogy minden lehetőség kimerül a paravánban, ha fa térelválasztót szeretnél a lakásodba. Ezért körülnéztem egy kicsit a nagyvilágban és kishazánkban. Találtam is néhány olyan szuper ötletet, amelyet ha szeretnéd, bármikor szívesen az otthonodba varázsolunk mi is.
 • Új fa ajtó - de milyet? Hogyan válaszd ki az új fa ajtódat? Ha fa ajtó minden álmod, akkor szinte bármit kérhetsz tőlünk, megcsináljuk Neked. Azt azonban nem árt tudni, hogy mi mindent kell majd végiggondolnod, mielőtt kijelented, "Ilyen és ilyen fa ajtót akarok!" Számunkra ugyanis a kedves vevő kívánsága szent, azt készítjük el, amit mondasz. A fa ajtót viszont Neked kell majd nézned minden áldott nap, ha hazamész. Praktikus tanácsok a fa ajtó kiválasztásához.
 • Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz? Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.
 • Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudniAz egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts - és Te otthon hogyan kezdj el számolni.
 • Az egyedi bútor jobb, vagy a svéd összerakós? Egyedi bútor készítése kapcsán sokszor megkapjuk a kérdést, hogy biztos, hogy jobb ez, mintha készen venné a boltban? Vagy azt, hogy miért kellene drágán egyedi bútort vásárolnia, amikor a lapra szerelt, „félkész” változat olcsóbb? Megmondom.
 • Új év, új lakás – lakásfelújítás tervezése Lakásfelújítás az újévi fogadalmad? Nagyszerű, hajrá! A lakásfelújítás sok időt, energiát felemésztő dolog, ettől függetlenül hisszük, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül egy rémálomnak lennie. Még akkor sem, ha fenekestül felforgatod a lakásod.
 • Fa lépcső – karácsonyi kivitelbenElismerem, a fa lépcső általában nem az a térelem, ami külön figyelmet szokott kapni karácsonykor. A fa lépcső ugyanis a lakásnak olyan eleme, ami még ha szembetűnő is, akkor sem emeljük ki. Vagy azért, mert akkora, hogy már önmagában is érvényesül díszítő vagy elválasztó térelemként, vagy azért, mert olyannyira belesimul a lakásba, hogy észre sem vesszük. Használati tárgy. Pedig sokat dobhat a karácsonyi hangulaton, ha sikerül szépen feldíszíteni. Tippek a nagyvilágból a Te fa lépcsődnek is. :)
 • A fa ajtó karácsonykor még szebb – karácsonyi ajtódíszekA fa ajtó sem maradhat ki a fa ablak után advent idején. Mutatok néhány karácsonyi ajtódíszt, amely egyrészt ünnepi, másrészt kifejezetten jól áll a fa ajtónak. Öltöztesd fel az otthonod bejáratát, és adj ünnepi hangulatot a lakásodnak, még mielőtt belépnél az ajtódon.
 • A fa ablak szép – és hogyan lehet karácsonyi? A fa ablak sok mindenért szerethető. Elsősorban a meleg megjelenéséért, a természetességéért. Igazi szépségét azonban akkor mutatja meg, ha hagyod, hogy látszódjon a fa erezete. Ha pedig még fel is díszíted, akkor teljes pompájában ragyog. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint a karácsony. Mutatok is néhány különösen jól sikerült díszítést, ami a fa ablakban kifejezetten jól mutat.
 • Nyílászárók karbantartása – atyaég, ez ennyire egyszerű? A nyílászárók karbantartása minden lakás- és háztulajdonos rémálma – különösen, ha sok a kültéri ajtó és ablak. Már belegondolni is rossz, hogy sok nyílászáró esetén mivel jár a felújítás, karbantartás: csiszolás, egyenetlenségek kezelése gittel, és legalább két rétegben festés. Ez még akkor is nagy meló, ha nem házilag csinálod, hanem mestert hívsz. De mi van, ha én azt mondom, hogy mindez megúszható, mert tudunk egy módszert, ami olyan egyszerű, mint a faék?
 • Bútorok felújítása – saját kezűleg védjük a környezetet?A bútorok felújítása nagy divat manapság. Ez nem is csoda. Az újrahasznosítás és a Csináld magad! mozgalmak beindulásával újra szokás lett, hogy amíg lehet, addig nem dobunk ki semmit. Ez jó a környezetnek is – és bizony a pénztárcánknak is. Hacsak el nem szúrjuk, a bútorok felújítása olcsóbb, mint az új megvásárlása vagy elkészíttetése. De hogyan újítsuk fel megunt, vagy a nagyitól megörökölt, nem igazán divatos bútorainkat. Elárulom. Sőt. Még klassz példákat is mutatok.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 2Bejárati fa ajtó – a legutóbb is ez volt a téma, csak akkor félbe maradt a dolog, úgyhogy itt az ideje, hogy megkapd a második inspirációlöketet is. Miért olyan lényeges, hogy foglalkozz a bejárati ajtóddal? Nagyjából ezer oka van, mi most csak a fontosabbakat nézzük meg. Közben pedig adok néhány tippet arra is, hogy hogyan lehet némi fantáziával eldobni az unalmasnak tartott bejárati ajtót is.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 1Különleges, helyenként furcsa fa ajtó már szerepelt itt a blogon – már akkor is 11 volt belőlük. Némelyik igazi tervezői és asztalosteljesítmény volt, de a legtöbbjére ugyanaz volt igaz, mint azokra, amelyeket most akarok megmutatni: az egyszerű némi fantáziával igazán nagyszerű lehet. Különleges bejárati fa ajtó a világ minden tájáról: brit stílustól kezdve a mesevilágon át a természetimádóig.

© 2018 - Minden jog fenntartva - Fa-Héj Kft.

Az oldalon szereplő képekkel és minden tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva. A tartalmak felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel lehetséges.