Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudni

2018/01/26 Címkék: asztalos, bútorkészítés, egyedi bútor.

Az egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts – és Te otthon hogyan kezdj el számolni.

 

 

Az egyedi bútor ára is egyedi

 

Az egyedi bútor nagyszerű dolog – ahogyan arról már korábban is írtam. Nagyjából ezernyi előnye van a tömeggyártott bútorokhoz képest, sőt még a svéd összerakós márkával szemben is tudunk mit felmutatni.

 

Mint mindenre, erre is igaz azonban a tétel: a minőségnek ára van. A tömeggyártott bútorokhoz képest legalábbis biztosan.

 

OK, azt már tudod, hogy ha nem tömeggyártott bútorra vágysz, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. De mi a helyzet a svéd összerakós bútorokat áruló áruház kínálatával?

 

IMG_0988.JPG

 

Nos, ez az az eset, ahol elsősorban nem a minőségben versenyzünk (persze ott is, de simán jobbak vagyunk). Hanem az egyediséggel. A svéd multi ugyanis éppen azért tudja fix áron katalógusba rendezni a kínálatát, mert ezek is tömeggyártott bútorok. (Csak általában jobb minőségben készülnek, és jobban bírják a strapát, mint az átlag tömeggyártott bútor, és lapra szerelten veheted meg.) Azt pedig mindenki tudja, hogy a tömeggyártás olcsóbb. Éppen a nagy mennyiség teszi lehetővé a gyártási költségek leszorítását. Ez az, ami az egyedi bútoroknál nincs meg.

 

Megjegyzés

Azt azért a svédek is tudják, hogy hiába tömeggyártanak, hiába szerelnek lapra (amitől csökken a raktározás és a szállítás költsége), mivel a tömeggyártott bútorok között kiemelkedő a minőségük, így a minőségért megkérhetik a bútoraik árát. Vagyis ha egyszer összehasonlítod a svéd bútorkatalógus árait a mi árajánlatunkkal, akkor még az is előfordulhat bizonyos esetekben, hogy mi vagyunk a pénztárcabarátabb megoldás.

 

Szóval nagyjából azzal számolhatsz, hogy ha tőlünk rendelsz egyedi bútort, akkor az áraink súrolni fogják a svéd árszintet. (Többnyire alulról.)

 

Mi kerül ennyibe az egyedi bútoron?

 

A bútoraink árát alapvetően két tényező határozza meg, amire mi is befolyással tudunk lenni (egy bizonyos határig):

 

 1. az alapanyag költsége
 2. a munkadíj költsége.

 

A harmadik, ugye, az ÁFA, de arról már igazán nem mi tehetünk. :) 

 

Az alapanyag (plusz a segédanyagok, pl. csavarok, ragasztó stb.) szintén pénzbe kerül. Mivel, ahogyan azt már a múlt héten is említettem, gagyihoz nem vagyunk hajlandóak a nevünket adni, így nem a legolcsóbb alapanyagokkal dolgozunk.

 

Igaz, nem is a legdrágábbal. Törekszünk megtalálni azt az aranyközéputat, ami még kedves a pénztárcádnak is, és cserébe nem kell megalkudnod egyetlen minőséggel kapcsolatos elvárásoddal összefüggésben sem. Erre szokták azt mondani, hogy a legjobb ár-érték arányú alapanyaggal dolgozunk.

 

A másik nagy költségtényező az egyedi bútor árában, a munkadíj. Vagyis a mi munkánk értéke.

 

23131153_2001960889822743_880391911_o.jpg

 

Arra törekszünk, hogy ha megnézed, mit adunk ki a kezünkből, csak egy szó juthasson az eszedbe: minőség. Akár a felhasznált alapanyagokról, akár a kivitelezésről legyen szó. Éppen ezért mi tapasztalt, jó szakembereket alkalmazunk. Mivel ők jók a maguk területén, meg is kell fizetnünk őket. Vagyis az ő munkadíjuk biztos, hogy nem annyi lesz, mint a szomszéd ezermester Béláé – de a képzettségük és a szakmai tapasztalatuk, tudásuk sem hasonlítható a Béláéhoz.

 

Ráadásul mi nemcsak a kivitelezésbe, hanem a bútorok megtervezésébe is beleöljük a tudást, a munkaidőt és a kreativitást. Az, amit a svédeknél a mindenféle designer bútortervezők végeznek el (szintén jó pénzért beépítve a bútorok árába), azt mi is elvégezzük. Mert lehet, hogy Neked van egy kolosszális ötleted, de azt nagyon meg kell tervezni, és ki kell találni, hogy ez statikailag és technikailag hogyan gyártható le. Vagyis a pontos tervezést, méretezést mindig mi csináljuk.

 

És itt el is jutottunk ahhoz a ponthoz, amiben garantáltan megverjük a svéd összerakós multit. Egyedi bútor esetében nálunk elképzelhetetlen, hogy ezt a méretezést ne a helyszínen végezzük. Tudnunk kell, hogy mekkora és milyen az a hely, ahová az adott bútort megálmodtad – és el is fér-e oda, vagy alakítani kell rajta. Ha alakítani kell, akkor megmondjuk hogyan és mennyit. És addig alakítjuk, amíg Neked is meg nem felel, technikailag is kivitelezhető és még el is fér a megjelölt helyen.

 

Na, ezt tutira nem csinálja meg Neked a svéd összerakós bútor gyártója!

 

H2: Egyedi bútor – tegyél próbára!

 

Az egyedi bútor ára sok esetben nagyon is megtérül. Például ha

 

 • tartós minőséget szeretnél
 • stabil, tehát nem életveszélyes bútort
 • szép, látványra is esztétikus kivitelezést
 • a rendelkezésre álló térbe méretben és design-ban is pontosan passzoló darabot,

akkor mindenképpen kérj árajánlatot tőlünk! ›››

 

Ha ez megvan, akkor próbáld meg ugyanezt a kivitelezést, elrendezést, minőséget kisakkozni tömeggyártott és svéd összerakós típusú bútorral! (Ez utóbbihoz számítsd hozzá a házhoz szállítás költségét is!)

 

Ezeket mind add össze, és most hasonlítsd össze a mi árajánlatunkkal! 10-ből legalább 8 esetben minket választanak – éppen az ilyen alapos tájékozódásnak köszönhetően.

 

A Te ajánlatkérésed mikor érkezik? ;)


Nyomja meg a tetszik gombot, hogy ne maradjon le akcióinkról, értesüljön lakberendezési újdonságainkról!

Lakberendezési ötletek
 • Új fa ajtó - de milyet? Hogyan válaszd ki az új fa ajtódat? Ha fa ajtó minden álmod, akkor szinte bármit kérhetsz tőlünk, megcsináljuk Neked. Azt azonban nem árt tudni, hogy mi mindent kell majd végiggondolnod, mielőtt kijelented, "Ilyen és ilyen fa ajtót akarok!" Számunkra ugyanis a kedves vevő kívánsága szent, azt készítjük el, amit mondasz. A fa ajtót viszont Neked kell majd nézned minden áldott nap, ha hazamész. Praktikus tanácsok a fa ajtó kiválasztásához.
 • Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz? Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.
 • Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudniAz egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts - és Te otthon hogyan kezdj el számolni.
 • Az egyedi bútor jobb, vagy a svéd összerakós? Egyedi bútor készítése kapcsán sokszor megkapjuk a kérdést, hogy biztos, hogy jobb ez, mintha készen venné a boltban? Vagy azt, hogy miért kellene drágán egyedi bútort vásárolnia, amikor a lapra szerelt, „félkész” változat olcsóbb? Megmondom.
 • Új év, új lakás – lakásfelújítás tervezése Lakásfelújítás az újévi fogadalmad? Nagyszerű, hajrá! A lakásfelújítás sok időt, energiát felemésztő dolog, ettől függetlenül hisszük, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül egy rémálomnak lennie. Még akkor sem, ha fenekestül felforgatod a lakásod.
 • Fa lépcső – karácsonyi kivitelbenElismerem, a fa lépcső általában nem az a térelem, ami külön figyelmet szokott kapni karácsonykor. A fa lépcső ugyanis a lakásnak olyan eleme, ami még ha szembetűnő is, akkor sem emeljük ki. Vagy azért, mert akkora, hogy már önmagában is érvényesül díszítő vagy elválasztó térelemként, vagy azért, mert olyannyira belesimul a lakásba, hogy észre sem vesszük. Használati tárgy. Pedig sokat dobhat a karácsonyi hangulaton, ha sikerül szépen feldíszíteni. Tippek a nagyvilágból a Te fa lépcsődnek is. :)
 • A fa ajtó karácsonykor még szebb – karácsonyi ajtódíszekA fa ajtó sem maradhat ki a fa ablak után advent idején. Mutatok néhány karácsonyi ajtódíszt, amely egyrészt ünnepi, másrészt kifejezetten jól áll a fa ajtónak. Öltöztesd fel az otthonod bejáratát, és adj ünnepi hangulatot a lakásodnak, még mielőtt belépnél az ajtódon.
 • A fa ablak szép – és hogyan lehet karácsonyi? A fa ablak sok mindenért szerethető. Elsősorban a meleg megjelenéséért, a természetességéért. Igazi szépségét azonban akkor mutatja meg, ha hagyod, hogy látszódjon a fa erezete. Ha pedig még fel is díszíted, akkor teljes pompájában ragyog. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint a karácsony. Mutatok is néhány különösen jól sikerült díszítést, ami a fa ablakban kifejezetten jól mutat.
 • Nyílászárók karbantartása – atyaég, ez ennyire egyszerű? A nyílászárók karbantartása minden lakás- és háztulajdonos rémálma – különösen, ha sok a kültéri ajtó és ablak. Már belegondolni is rossz, hogy sok nyílászáró esetén mivel jár a felújítás, karbantartás: csiszolás, egyenetlenségek kezelése gittel, és legalább két rétegben festés. Ez még akkor is nagy meló, ha nem házilag csinálod, hanem mestert hívsz. De mi van, ha én azt mondom, hogy mindez megúszható, mert tudunk egy módszert, ami olyan egyszerű, mint a faék?
 • Bútorok felújítása – saját kezűleg védjük a környezetet?A bútorok felújítása nagy divat manapság. Ez nem is csoda. Az újrahasznosítás és a Csináld magad! mozgalmak beindulásával újra szokás lett, hogy amíg lehet, addig nem dobunk ki semmit. Ez jó a környezetnek is – és bizony a pénztárcánknak is. Hacsak el nem szúrjuk, a bútorok felújítása olcsóbb, mint az új megvásárlása vagy elkészíttetése. De hogyan újítsuk fel megunt, vagy a nagyitól megörökölt, nem igazán divatos bútorainkat. Elárulom. Sőt. Még klassz példákat is mutatok.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 2Bejárati fa ajtó – a legutóbb is ez volt a téma, csak akkor félbe maradt a dolog, úgyhogy itt az ideje, hogy megkapd a második inspirációlöketet is. Miért olyan lényeges, hogy foglalkozz a bejárati ajtóddal? Nagyjából ezer oka van, mi most csak a fontosabbakat nézzük meg. Közben pedig adok néhány tippet arra is, hogy hogyan lehet némi fantáziával eldobni az unalmasnak tartott bejárati ajtót is.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 1Különleges, helyenként furcsa fa ajtó már szerepelt itt a blogon – már akkor is 11 volt belőlük. Némelyik igazi tervezői és asztalosteljesítmény volt, de a legtöbbjére ugyanaz volt igaz, mint azokra, amelyeket most akarok megmutatni: az egyszerű némi fantáziával igazán nagyszerű lehet. Különleges bejárati fa ajtó a világ minden tájáról: brit stílustól kezdve a mesevilágon át a természetimádóig.
 • A 10 legfurcsább fa bútor, amit valaha is láttam... ...de akármilyen furcsa is ez a fa bútor, ha ez a szíved vágya, ez minden álmod, akkor mi ezt is megcsináljuk! Egy biztos: bármelyik fa bútor is ad majd inspirációt az otthonod berendezéséhez, tuti, hogy egyedi lesz. Csak legyen ötleted arra is, hogy némelyiket hogyan fogod tudni használni. Rajtunk nem fog múlni, az biztos.
 • Ajtósztorik 3 – fa ajtó homokfúvott üveggel 2. részAz ajtósztorik folytatódik! Különös tekintettel a fa ajtóra azzal a bizonyos homokfúvott üveggel, amit a legutóbbi cikkben már megismertetek. Mert a fa ajtó kalandjainak még mindig nincs vége! Még mindig hátra van öt különböző stílus, amelyben a bézs fa ajtónk próbára teszi magát – és hidd el, ismét el fog bűvölni! Pontosan ötször.
 • Ajtósztorik 3 – fa ajtó azzal a bizonyos valamivelAz ajtósztorik jó. Ezt nem én állítom – bár írni is nagyon szeretem. Hanem Ti. Az olvasóink. Eddig olyanokat mondtatok ezekre a történetekre, hogy „olyan jó volt álmodozni közben”, meg hogy „nagyon sok klassz ötletet találtam a cikkekben”. A kedvenc visszajelzésem az volt, hogy „még, még, még!” És ki vagyok én, hogy útját álljam az olvasói akaratnak? Úgyhogy itt a következő ajtósztori – fa ajtó most is lesz. Asztalostól ne is várj mást...
 • Asztalos küldetésen – mi akarunk lenni az álomasztalosaidAz asztalos munkája nem azért olyan fontos egy új vagy felújításra váró lakás kivitelezésénél, mert ő a legfontosabb szaki. Hanem azért, mert az asztalos munkája mindig szem előtt lesz. Mindegy, hogy a lakás melyik részében vagy, tuti látsz majd olyan építészeti elemet, amelyet az asztalos készített el. Ezért nagyon nem mindegy, hogy ez a mester hogyan dolgozik.
 • Ajtósztorik 2 – a fehér, üvegbetétes tolóajtó 2. rész Az ajtósztorik azért jók, mert minden van benne, ami az életet széppé és érdekesség teheti: történet, stílus, hangulatok – és a kényelem, az otthonosság ígérete. A múlt héten vágtunk bele a fehér, üvegbetétes tolóajtónk sztorijába. Olyan, mint egy színházi előadás. 5 (és fél) felvonáson már túl is vagyunk – most pedig itt a folytatás a maradék 6 felvonással.
 • Ajtósztorik 2 – a fehér, üvegbetétes tolóajtó 1. részAz ajtósztorik azért jók, mert megmutatják, hogy egy fa ajtó messze több egyetlen ajtónál. Attól függően, hogy milyen környezetet képzelsz és teremtesz meg köré, számtalan történetet mesélhet el. Lehet ő a történet főszereplője, lehet mellékszereplő, de lehet csak statiszta is. A lényeg, hogy tudd, mihez akarsz vele kezdeni – mert akár kiugrik a háttérből a fa ajtó, akár belesimul, évekig ezzel a látvánnyal kell együtt élned. Most egy fehér, üvegbetétes tolóajtó mesél 11 (és fél) történetet.
 • Ajtósztorik 1 – és egy fekete fa ajtóAz ajtósztorik egy új, inspirációs sorozat a blogunkon. Mutatunk egy-egy ajtót (később ablakot, bútort is), amit mi készítettünk. Egyrészt, mert meg szeretnénk mutatni, hogy milyen munkát adunk ki a kezünkből, ha tőlünk rendelsz. Másrészt, mert ötleteket szeretnénk mutatni arra, hogy az ajtóink hányféle különböző stílusban, környezetben állják meg a helyüket – így már Te is sokkal könnyebben el tudod képzelni a fa ajtót a megálmodott otthonod díszeként. Kezdhetjük?
 • 11 + 1 lélegzetelállítóan szép és különleges fa ajtó a nagyvilágHa még emlékszel a múlt heti cikkünkre, akkor csak úgy az ihletadás kedvéért elkezdtük összegyűjteni 11 + 1 különleges és szép fa ajtó képét a nagyvilágból. Akkor hatig jutottunk – hiszen minden fa ajtónak külön története, némelyiknek történelme van. No meg külön tippek, ötletek is kezdenek el zsizsegni az ember fejében, ha csak rájuk néz. Ezért most folytatjuk a sort, megjött a következő inspirációs adag.

© 2018 - Minden jog fenntartva - Fa-Héj Kft.

Az oldalon szereplő képekkel és minden tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva. A tartalmak felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel lehetséges.