Ajtósztorik 3 – fa ajtó homokfúvott üveggel 2. rész

2017/10/16 Címkék: ajtósztorik, fa ajtó, lakberendezés, lakberendezési stílus.

Ajtósztorik – ez az a fa ajtó!

 

Csak hogy egy kicsit újra belerázódjunk a történetbe – erről a fa ajtóról van szó:

 

IMG_0799.JPG

 

Bézs. Csak semmi feltűnés. A kidolgozottsága, a homokfúvott üvegbetét finom vonalai azonban inkább diszkréten szép lakberendezési elemmé teszi, semmint egy semleges, jelentéktelen ajtóvá. Ez az, ami miatt olyan sokféle lakberendezési stílushoz is passzol.

 

Nézzük, milyen stílusokban mutat még szépen!

 

Ajtósztorik – fa ajtó homokfúvott üveggel modern, polgári térben

 

A képen látható enteriőrben az ajtók ugyan teljesen fehérek, én mégis bele tudnám képzelni a bézs fa ajtónkat is:

 

modern-polgari.jpg

 

Miért?

 

Mert ennek a térnek a színei mind kellemes, lágy, pasztell földszínek – mint amilyen a bézs is.

 

Van több csillogó felület is az enteriőrben: a tükör, a tükörkeret, a csillár pedig igazi dísze ennek a tágas előszobának. Még a gardrobszekrény ajtajai is fényezettek, és visszaverik a fényt. A homokfúvott üveg a plafon fehér színét erősítik, és a tükröződő felületekre rímel.

 

Ráadásul a tapéta függőleges vonalai is megismétlődnek a bézs fa ajtó üvegének marásán.

 

A bézs fa ajtó egy mívesebb kilinccsel tökéletes lenne ebbe a térbe.

 

 

Ajtósztorik – fa ajtó homokfúvott üveggel találkozik a mediterrán élettel

 

De még milyen mediterrán stílussal! Nem egyszerűen csak délies, hanem még organikus is a szobabelső:

 

organikus-mediterran.jpg
 

 

Gyönyörű ez a nappali! Természetes földszínek, kő, terrakotta, fa és bőr. Még a szizálszőnyeg is természetes anyagból van. A falak földes-bézses színével nagyon szépen harmonizálna a bézs fa ajtó. A homokfúvott üveg pedig érdekes ellenpontja lehetne a természetes fényt áteresztő nyílászárók üvegének.

 

Ajtósztorik – a fa ajtó homokfúvott üveggel és a skandináv életérzés

 

Jöhet hygge (tudod, ez a dán verzió a boldogságra) vagy éppen lagom (ugyanez svéd változatban), a skandináv stílus mindig menő. Nem véletlen, hogy minden ajtósztoriban előkerül legalább egyszer. Most sem kell lemondanunk róla:

 

skandinav.jpg

 

Elsőre talán furának tűnhet ebben a környezetben a mi bézs fa ajtónk. Pedig gondold csak végig!

 

A bézs szín nem hivalkodóan, de mégis megtöri a falak fehérségét. (Van az a környezet, amelyben még egy visszafogott bézs is szinte kiugrik a háttérből. J ) Ami azért nagyon jó, mert bár a falnak kontrasztot ad, mégis hagyja érvényesülni a tér türkiz színeit – hagyja, hogy az adja az enteriőr karakterét.

 

A fa ajtó homokfúvott üvege ellenben nagyszerűen harmonizál a fehér plafonnal és falakkal. A bútorok és a szőnyeg vonalait, mintáit pedig a fa ajtó üvegének marása adja vissza.

 

Mondtam már, hogy skandinávban is jók vagyunk? :) 

 

Ajtósztorik – a fa ajtó homokfúvott üveggel szállodai stílusban

 

Na, ilyen még nem volt nálunk, pedig sokan nagyon kedvelik. Van, aki szerint a szállodai stílus túlságosan személytelen. Mások viszont imádják a kényelmét, és azt, hogy amolyan hétköznapi luxus feelingje van. Mint ennek is itt:

 

szallodai.jpg 

 

Látod, amit én látok?

 

Bézs. Szinte mindenhol. Töméntelen mennyiségben.

 

Azonban a függöny, a plafon és a falba épített beugró rekeszek élei kontrasztosan fehérek. Pont úgy, ahogyan a bézs fa ajtó ad keretet a homokfúvott üveg fehérségének.

 

Mindezt csak fokozza a tény, hogy a falon sok a vízszintes és függőleges vonal. A beépített falon, a hatalmas erkélyajtón, a plafonba süllyesztett lámpasoron... Ezt remekül egészítené ki a bézs fa ajtó üvegének mart mintája a vízszintes és függőleges vonalakkal.

 

Szerintem ide a bézs fa ajtónk úgy szuper, ahogyan van.

 

Ajtósztorik – bézs fa ajtó homokfúvott üveggel romantikus hangulatban

 

Talán kevésbé ismert tény, de a mostanában olyannyira divatos vintage stílus nemcsak pasztellszínekkel működik. Hanem például így is:

 

vintage.jpg 

 

Fémes-fehérben (ami így, önmagában kívánja a csipkét), vagy némi lágy földszínnel, például bézzsel kiegészítve is szuper. Ennek az enteriőrnek külön érdekessége a vintage mellett a skandináv beütés is – ami a fa borítású falakon és az egyszerű vonalvezetésű író- és dohányzóasztalon is jól látszik.

 

És akkor most képzeld el ebbe a természetes anyagokkal és színekkel teli térben a bézs fa ajtót! A homokfúvott üveg folytatja a fal és a párnák nyers fehérjét, a belemart minták a fal deszkázatának ritmusát. A bézs pedig remekül rímel az ülőbútorok színvilágára.

 

Még a fémkilincs is rendben van, hiszen szépen felel a dohányzóasztal és a székek fémlábaira. Az ülőgarnitúra háta mögé, a falnak támasztott fém tálról, mint fali díszről meg már ne is beszéljünk.

 

Ajtósztorik – a Te ajtód történetét mikor kezdjük el írni?

 

Ha Te is szeretnéd, hogy a lakásod inkább otthon legyen, ahová jólesik minden este még fáradtan is hazaérni...

 

Ha azt szeretnéd, hogy ne csak kényelmes, hanem úgy legyen szép az otthonod, ahogyan Neked jólesik, ami kifejezi azt, hogy ki vagy Te...

 

Ha azt szeretnéd, hogy mindez sokáig tartson, mert minőségi anyagok vesznek körül...

 

Ha szereted a fát, a tapintását, a látványát, az érzését...

 

...akkor írjuk meg együtt a Te otthonod fa ajtóinak, fa ablakainak, vagy akár fa lépcsőjének, esetleg más térelemeinek történetét. Te kitalálod, mi pedig megcsináljuk – úgy, ahogyan álmaidban már láttad.

 

Tegyél velünk egy próbát! Szeretjük a kihívásokat is, úgyhogy nem fogunk megijedni a különleges kérésektől sem. Állni fogjuk a próbát! Kérdezd csak meg! ›››


Nyomja meg a tetszik gombot, hogy ne maradjon le akcióinkról, értesüljön lakberendezési újdonságainkról!

Lakberendezési ötletek
 • Kutyaház extrákkal – extrán jó asztalossalA kutyaház nem kifejezetten az a típusú feladat, amivel egy asztalos gyakran találkozik. Viszont kihívás. Főként, ha nem is csak egy sima kutyaházat álmodtál meg a blökidnek, hanem valami extrát. Amihez extra asztalos is kell. Nézzük, milyen különlegességekkel tudnánk mi meglepni a kedvencedet!
 • Szekrények, amelyeknek van egy titkukA szekrények hálás bútordarabok. Hihetetlenül sokoldalúak. Térelválasztó, tároló, rakodóhely, díszítő elem. Ezen kívül ezerféle stílust jeleníthet meg. Anyaga általában fa, de lehet más is (ez azonban ritka, mint a fehér holló). Egy azonban biztos: a szekrény arra jó elsősorban, hogy tároljon. Ehhez aztán valahogy ki kell nyitni. De hogyan?
 • Az asztalos és az asztal – avagy mesterségünk címereAsztalos üzem vagyunk, nem is tudom, hogyan nem jutott még eddig eszembe, hogy pont mesterségünk címerét, az asztalt ne vegyük elő. Szó volt már itt fa ablakról, fa ajtóról, fa lépcsőről, fa térelválasztóról, és mindenféle fa bútorról. Valahogy az asztal mégis kimaradt. Hogy az asztalos szakma képviselőjeként ne maradjunk szégyenben, most a legkreatívabb kivitelezésű asztalokat mutatom meg – és ezzel azt is, hogy az igazi asztalos mennyire el tudja ereszteni a fantáziáját.
 • Bútorjavítás – érdemes, nem érdemes, kire bízd? A bútorjavítás általában nemszeretem elfoglaltság mindenkinek. A bútor tulajdonosának is, mert bár többnyire apró munkákról van szó, hozzáértés hiányában sokan gondolják, több kárt tennének, mint hasznot, ha nekifognának maguk. Sok asztalos mester is így van ezzel, mert bár apró-cseprő melókról van szó, ami egy jó asztalosnak ujjgyakorlat, mégis viszik az időt. Így esetleg a nagyobb megbízásokra nem marad idő. De akkor most egy leszakadt fogantyú miatt vegyél új bútort? Na, nem!
 • Milyen asztalos a Fa-Héj Kft.? - Megkésett blogposzt a bolondok Milyen az asztalos, ha vicces? Mindjárt kiderül. :)
 • A fa ablak és fa ajtó ruhája - a függönyA fa ablak és a fa ajtó szerintem önmagában is nagyon szép. Számtalanszor elmondtam már, hogy a természetessége, a meleg hangulata miatt saját jogán, natúr megjelenésével is az otthonod dísze lehet. Már sokszor írtam a blogon is a fa ajtó és a fa ablak szépségeiről, ritkaságokról, rafinált újdonságokról, ötletes megoldásokról. Valami azonban mindig kimaradt...
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit elkészítünk Neked 2. rész A fa térelválasztó valóban szép dísze lehet az otthonodnak. Sőt nemcsak dísze: különlegessége is. A múlt héten már mutattam 6 különleges fa térelválasztót széles e világból. Most folytatom a sort, és hoztam még másik ötöt, hogy inspirációt kapj.
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit szívesen elkészítünk NekedA fa térelválasztó is lehet - ami igazi dísze lehet a lakásnak. Nemcsak esztétikai és designelem, hanem hangulatteremtő is. És egyáltalán nem biztos, hogy minden lehetőség kimerül a paravánban, ha fa térelválasztót szeretnél a lakásodba. Ezért körülnéztem egy kicsit a nagyvilágban és kishazánkban. Találtam is néhány olyan szuper ötletet, amelyet ha szeretnéd, bármikor szívesen az otthonodba varázsolunk mi is.
 • Új fa ajtó - de milyet? Hogyan válaszd ki az új fa ajtódat? Ha fa ajtó minden álmod, akkor szinte bármit kérhetsz tőlünk, megcsináljuk Neked. Azt azonban nem árt tudni, hogy mi mindent kell majd végiggondolnod, mielőtt kijelented, "Ilyen és ilyen fa ajtót akarok!" Számunkra ugyanis a kedves vevő kívánsága szent, azt készítjük el, amit mondasz. A fa ajtót viszont Neked kell majd nézned minden áldott nap, ha hazamész. Praktikus tanácsok a fa ajtó kiválasztásához.
 • Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz? Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.
 • Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudniAz egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts - és Te otthon hogyan kezdj el számolni.
 • Az egyedi bútor jobb, vagy a svéd összerakós? Egyedi bútor készítése kapcsán sokszor megkapjuk a kérdést, hogy biztos, hogy jobb ez, mintha készen venné a boltban? Vagy azt, hogy miért kellene drágán egyedi bútort vásárolnia, amikor a lapra szerelt, „félkész” változat olcsóbb? Megmondom.
 • Új év, új lakás – lakásfelújítás tervezése Lakásfelújítás az újévi fogadalmad? Nagyszerű, hajrá! A lakásfelújítás sok időt, energiát felemésztő dolog, ettől függetlenül hisszük, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül egy rémálomnak lennie. Még akkor sem, ha fenekestül felforgatod a lakásod.
 • Fa lépcső – karácsonyi kivitelbenElismerem, a fa lépcső általában nem az a térelem, ami külön figyelmet szokott kapni karácsonykor. A fa lépcső ugyanis a lakásnak olyan eleme, ami még ha szembetűnő is, akkor sem emeljük ki. Vagy azért, mert akkora, hogy már önmagában is érvényesül díszítő vagy elválasztó térelemként, vagy azért, mert olyannyira belesimul a lakásba, hogy észre sem vesszük. Használati tárgy. Pedig sokat dobhat a karácsonyi hangulaton, ha sikerül szépen feldíszíteni. Tippek a nagyvilágból a Te fa lépcsődnek is. :)
 • A fa ajtó karácsonykor még szebb – karácsonyi ajtódíszekA fa ajtó sem maradhat ki a fa ablak után advent idején. Mutatok néhány karácsonyi ajtódíszt, amely egyrészt ünnepi, másrészt kifejezetten jól áll a fa ajtónak. Öltöztesd fel az otthonod bejáratát, és adj ünnepi hangulatot a lakásodnak, még mielőtt belépnél az ajtódon.
 • A fa ablak szép – és hogyan lehet karácsonyi? A fa ablak sok mindenért szerethető. Elsősorban a meleg megjelenéséért, a természetességéért. Igazi szépségét azonban akkor mutatja meg, ha hagyod, hogy látszódjon a fa erezete. Ha pedig még fel is díszíted, akkor teljes pompájában ragyog. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint a karácsony. Mutatok is néhány különösen jól sikerült díszítést, ami a fa ablakban kifejezetten jól mutat.
 • Nyílászárók karbantartása – atyaég, ez ennyire egyszerű? A nyílászárók karbantartása minden lakás- és háztulajdonos rémálma – különösen, ha sok a kültéri ajtó és ablak. Már belegondolni is rossz, hogy sok nyílászáró esetén mivel jár a felújítás, karbantartás: csiszolás, egyenetlenségek kezelése gittel, és legalább két rétegben festés. Ez még akkor is nagy meló, ha nem házilag csinálod, hanem mestert hívsz. De mi van, ha én azt mondom, hogy mindez megúszható, mert tudunk egy módszert, ami olyan egyszerű, mint a faék?
 • Bútorok felújítása – saját kezűleg védjük a környezetet?A bútorok felújítása nagy divat manapság. Ez nem is csoda. Az újrahasznosítás és a Csináld magad! mozgalmak beindulásával újra szokás lett, hogy amíg lehet, addig nem dobunk ki semmit. Ez jó a környezetnek is – és bizony a pénztárcánknak is. Hacsak el nem szúrjuk, a bútorok felújítása olcsóbb, mint az új megvásárlása vagy elkészíttetése. De hogyan újítsuk fel megunt, vagy a nagyitól megörökölt, nem igazán divatos bútorainkat. Elárulom. Sőt. Még klassz példákat is mutatok.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 2Bejárati fa ajtó – a legutóbb is ez volt a téma, csak akkor félbe maradt a dolog, úgyhogy itt az ideje, hogy megkapd a második inspirációlöketet is. Miért olyan lényeges, hogy foglalkozz a bejárati ajtóddal? Nagyjából ezer oka van, mi most csak a fontosabbakat nézzük meg. Közben pedig adok néhány tippet arra is, hogy hogyan lehet némi fantáziával eldobni az unalmasnak tartott bejárati ajtót is.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 1Különleges, helyenként furcsa fa ajtó már szerepelt itt a blogon – már akkor is 11 volt belőlük. Némelyik igazi tervezői és asztalosteljesítmény volt, de a legtöbbjére ugyanaz volt igaz, mint azokra, amelyeket most akarok megmutatni: az egyszerű némi fantáziával igazán nagyszerű lehet. Különleges bejárati fa ajtó a világ minden tájáról: brit stílustól kezdve a mesevilágon át a természetimádóig.

© 2018 - Minden jog fenntartva - Fa-Héj Kft.

Az oldalon szereplő képekkel és minden tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva. A tartalmak felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel lehetséges.