11 + 1 lélegzetelállítóan szép és különleges fa ajtó a nagyvilág

2017/08/31 Címkék: asztalos, asztalos üzem, fa ajtó, lakberendezés.

Fa ajtó, ami különleges – csak Rajtad múlik!

 

Ha fa ajtó minden vágyad a házadba, lakásodba, akkor jó helyen jársz. Itt aztán találsz mindenfélét, ami csak eszedbe juthat.

 

Ha azonban különlegessé is szeretnéd tenni az otthonodba kerülő fa ajtókat, akkor mutatok további 5 + 1 szuper bejáratot, amelynek segítségével egyedivé teheted a lakásodat.

 

 

Fa ajtó – az ihleten túl

 

Mielőtt azonban belecsapnánk a lecsóba, kicsit lassítsunk a tempón és a lelkesedésen. Van néhány dolog, amit nem árt, ha figyelembe veszel, ha fa ajtót szeretnél:

 

 • a fa ajtó az, ami jó minőségű fából készül
 • ennek megfelelően az ára is olyan (ez egy jó szűrő is lehet a választásnál)
 • ha készen veszel fa ajtót, jól nézd meg, milyen minőségben van összeállítva
 • a fa ajtót akkor is karban kell tartani, ápolni kell, ha a dekoráció elfedi

 

Ezeket is mind számításba vetted az álmodozás és a tervezgetés előtt – egy esetet kivéve.

 

Ha nálunk rendeled meg a fa ajtót. Banálisan hangzik, de így van. Miért?

 

Mert mi sokat adunk arra, hogy csak olyan fa ajtó kerüljön ki a Fa-Héj Kft. műhelyéből, ami ezeknek a kritériumoknak mind megfelel. Nálunk ez az alap. Ennél rosszabbat nem kapsz.

 

Ha már ezt így tisztáztuk, akkor nézzük, milyen és hányféle különleges fa ajtó létezik még a világon.

 

Itt maradék 5 + 1 fa ajtó!

 

Nem is csigázom tovább az érdeklődést, csapjunk bele a lecsóba!

 

7. Fa ajtó színes, sivatagi hangulatban

 

Hogyan lehet egy fa ajtó egyszerre színes és sivatagi hangulatú? Úgy, hogy az egyesület államokbeli Santa Fe-ben található ez a bejárat. Arrafelé pedig nemcsak sivatag van kaktuszokkal, de a mexikói stílus is erősen befolyásolja az ízlést.

 

Santa-Fe.jpg 

 

A mexikói színvilág meglehetősen harsány. Így ahhoz, hogy valaki ezzel ízlésesen legyen képes dekorálni, meglehetősen jó színérzék szükséges. Ha egy ilyen fa ajtó egy ilyen dekorációval ilyen enteriőrben minden vágyad, de nem vagy elég magabiztos a kivitelezés tekintetében, akkor is tudunk segíteni. Van belsőépítészünk, akivel már évek óta együttműködünk, így összecsiszoltan tudunk egymással dolgozni. Ő szakszerű segítséget tud nyújtani akkor is, ha mexikói stílus a téma.

 

8. Modern-ódon fa ajtó

 

Na, ez az a fa ajtó, amiről nem tudnám eldönteni, hogy modern vagy régi. Szerintem valahol félúton a kettő között. Az biztos, hogy a környezetbe passzol – hiszen ez az ajtó Washington egyik régi negyedében található. Itt a házak még régi, gyarmati stílusban téglából épültek (ott ez már kifejezetten patinásnak számít), a fa ajtó is remekül hozza a régi, hagyományos stílust (látszik is rajta némileg az idő vas foga). A színekkel és a festési stílussal, valamint azzal, hogy a bejáratot övező falat is lefestették, viszont nagyon feldobták, és máris megvan a modern hangulat is.

 

teglas-Washington.jpg

 

Persze azért nem árt, ha nemcsak az ajtóra és a falakra figyelünk. Az enteriőrt az teszi teljessé, hogy a bejárat előtti kövek, és a fa ajtó elé két oldalra kitett növények is illeszkednek a hangulatba.

 

Egy biztos: ez attól működik olyan jól, hogy a színek jó megválogatásán túl az anyagok mind természetesek. Fa ajtó, téglafal, kő burkolat – tökéletes.

 

9. Fa ajtó – totális meglepetéssel

 

Ez a fa ajtó azért különleges, mert minden szempontból meglepő. Szerintem nem túl gyakori az orgonalila szín a bejárati ajtók között. Ez a fa ajtó egyszerű – mégis nagyszerű. Ez a szín ugyanis nagyon feldobja. Még akkor is, ha maga az ajtó régi, és nem túl díszes.

 

A legkülönlegesebb azonban a helyszín, ahol ez a bejárat látható. Tudod, hol van ez az ajtó?

 

Monte-Carlo_lila-fa-ajto.jpg 

 

Monte Carlo-ban. Egy étterem bejárata.

 

10. Fa ajtó és a nemzetközi stílus

 

Ez a bejárat attól különleges, hogy Párizsban van, egy kávézóhoz tartozik – de távol-keleti díszítése van. Vagyis amit távol-keletiesnek tartottak egykoron. Az ajtó két oldalán álló kőoroszlánok is ebbe a vonalba illenek, és az ajtó osztott üvegei is. Bár nem igazán autentikus, mégis van egy klassz hangulata:

 Parizs_tavol-keleti-fa-ajto.jpg

 

Ez a fajta fa ajtó két változatban mutat nagyon jól. Az egyik az, amit a képen is látsz: csupa üveg. Ez nagyon szép, viszont nagyon meg kell válogatni bele az üveget, hogy télen tartsa a hőt, nyáron pedig ne melegedjen fel az ajtó mögötti helyiség. És szükség esetén meg kell oldani az árnyékolást is.

 

A másik változat pedig az, amikor a fa ajtó tényleg fa. Tömör fa. És sehol benne egy üvegbetét. A többi stimmel. :) 

 

11. Fa ajtó, ami művészettörténeti ereklye

 

Végül egy igazán szép, art nouveau stílusú fa ajtót mutatok. Ez nem csak azért ámulatba ejtő, mert a stílus minden jegyét vegytisztán hordozza, és remekbe szabott a kivitelezése, csodásak az ablakrozettái és az épület ajtó körüli díszítése is teljesen harmóniában van az ajtóval.

 

Hanem azért is, mert ez a bejárati ajtó Henry Clémens van de Velde, az Art Nouveau egyik atyjának az alkotása. A Rózsa ajtó Belgiumban látható, és igazán elegáns megjelenésű.

 

Henry-Clemens-van-de-Velde_rozsa-ajto.jpg

 

Már maga a fa ajtó is tökéletes. Igazából azonban a bejárat teljes környezete (a ház fala, az előtető, az ajtó felett lógó lámpa) emeli ki az ajtó szépségét.

 

+1 Fa ajtó, amit már csináltunk

 

És végül egy különleges ajtó, amit már mi készítettünk:

 

1979205_685238661573078_6504120144224992451_o.jpg

 

Fa, betétes, és többféle anyag (fa, üveg, fém) kombinációja. Szerintem kifejezetten jól sikerült. És az ügyfelünk szerint is. (Ő mondta. :) )

 

Tehát ha valami igazán különlegesre vágysz, azt is elkészítjük Neked.


Nyomja meg a tetszik gombot, hogy ne maradjon le akcióinkról, értesüljön lakberendezési újdonságainkról!

Lakberendezési ötletek
 • Kutyaház extrákkal – extrán jó asztalossalA kutyaház nem kifejezetten az a típusú feladat, amivel egy asztalos gyakran találkozik. Viszont kihívás. Főként, ha nem is csak egy sima kutyaházat álmodtál meg a blökidnek, hanem valami extrát. Amihez extra asztalos is kell. Nézzük, milyen különlegességekkel tudnánk mi meglepni a kedvencedet!
 • Szekrények, amelyeknek van egy titkukA szekrények hálás bútordarabok. Hihetetlenül sokoldalúak. Térelválasztó, tároló, rakodóhely, díszítő elem. Ezen kívül ezerféle stílust jeleníthet meg. Anyaga általában fa, de lehet más is (ez azonban ritka, mint a fehér holló). Egy azonban biztos: a szekrény arra jó elsősorban, hogy tároljon. Ehhez aztán valahogy ki kell nyitni. De hogyan?
 • Az asztalos és az asztal – avagy mesterségünk címereAsztalos üzem vagyunk, nem is tudom, hogyan nem jutott még eddig eszembe, hogy pont mesterségünk címerét, az asztalt ne vegyük elő. Szó volt már itt fa ablakról, fa ajtóról, fa lépcsőről, fa térelválasztóról, és mindenféle fa bútorról. Valahogy az asztal mégis kimaradt. Hogy az asztalos szakma képviselőjeként ne maradjunk szégyenben, most a legkreatívabb kivitelezésű asztalokat mutatom meg – és ezzel azt is, hogy az igazi asztalos mennyire el tudja ereszteni a fantáziáját.
 • Bútorjavítás – érdemes, nem érdemes, kire bízd? A bútorjavítás általában nemszeretem elfoglaltság mindenkinek. A bútor tulajdonosának is, mert bár többnyire apró munkákról van szó, hozzáértés hiányában sokan gondolják, több kárt tennének, mint hasznot, ha nekifognának maguk. Sok asztalos mester is így van ezzel, mert bár apró-cseprő melókról van szó, ami egy jó asztalosnak ujjgyakorlat, mégis viszik az időt. Így esetleg a nagyobb megbízásokra nem marad idő. De akkor most egy leszakadt fogantyú miatt vegyél új bútort? Na, nem!
 • Milyen asztalos a Fa-Héj Kft.? - Megkésett blogposzt a bolondok Milyen az asztalos, ha vicces? Mindjárt kiderül. :)
 • A fa ablak és fa ajtó ruhája - a függönyA fa ablak és a fa ajtó szerintem önmagában is nagyon szép. Számtalanszor elmondtam már, hogy a természetessége, a meleg hangulata miatt saját jogán, natúr megjelenésével is az otthonod dísze lehet. Már sokszor írtam a blogon is a fa ajtó és a fa ablak szépségeiről, ritkaságokról, rafinált újdonságokról, ötletes megoldásokról. Valami azonban mindig kimaradt...
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit elkészítünk Neked 2. rész A fa térelválasztó valóban szép dísze lehet az otthonodnak. Sőt nemcsak dísze: különlegessége is. A múlt héten már mutattam 6 különleges fa térelválasztót széles e világból. Most folytatom a sort, és hoztam még másik ötöt, hogy inspirációt kapj.
 • 11 különleges fa térelválasztó - amit szívesen elkészítünk NekedA fa térelválasztó is lehet - ami igazi dísze lehet a lakásnak. Nemcsak esztétikai és designelem, hanem hangulatteremtő is. És egyáltalán nem biztos, hogy minden lehetőség kimerül a paravánban, ha fa térelválasztót szeretnél a lakásodba. Ezért körülnéztem egy kicsit a nagyvilágban és kishazánkban. Találtam is néhány olyan szuper ötletet, amelyet ha szeretnéd, bármikor szívesen az otthonodba varázsolunk mi is.
 • Új fa ajtó - de milyet? Hogyan válaszd ki az új fa ajtódat? Ha fa ajtó minden álmod, akkor szinte bármit kérhetsz tőlünk, megcsináljuk Neked. Azt azonban nem árt tudni, hogy mi mindent kell majd végiggondolnod, mielőtt kijelented, "Ilyen és ilyen fa ajtót akarok!" Számunkra ugyanis a kedves vevő kívánsága szent, azt készítjük el, amit mondasz. A fa ajtót viszont Neked kell majd nézned minden áldott nap, ha hazamész. Praktikus tanácsok a fa ajtó kiválasztásához.
 • Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz? Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.
 • Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudniAz egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts - és Te otthon hogyan kezdj el számolni.
 • Az egyedi bútor jobb, vagy a svéd összerakós? Egyedi bútor készítése kapcsán sokszor megkapjuk a kérdést, hogy biztos, hogy jobb ez, mintha készen venné a boltban? Vagy azt, hogy miért kellene drágán egyedi bútort vásárolnia, amikor a lapra szerelt, „félkész” változat olcsóbb? Megmondom.
 • Új év, új lakás – lakásfelújítás tervezése Lakásfelújítás az újévi fogadalmad? Nagyszerű, hajrá! A lakásfelújítás sok időt, energiát felemésztő dolog, ettől függetlenül hisszük, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül egy rémálomnak lennie. Még akkor sem, ha fenekestül felforgatod a lakásod.
 • Fa lépcső – karácsonyi kivitelbenElismerem, a fa lépcső általában nem az a térelem, ami külön figyelmet szokott kapni karácsonykor. A fa lépcső ugyanis a lakásnak olyan eleme, ami még ha szembetűnő is, akkor sem emeljük ki. Vagy azért, mert akkora, hogy már önmagában is érvényesül díszítő vagy elválasztó térelemként, vagy azért, mert olyannyira belesimul a lakásba, hogy észre sem vesszük. Használati tárgy. Pedig sokat dobhat a karácsonyi hangulaton, ha sikerül szépen feldíszíteni. Tippek a nagyvilágból a Te fa lépcsődnek is. :)
 • A fa ajtó karácsonykor még szebb – karácsonyi ajtódíszekA fa ajtó sem maradhat ki a fa ablak után advent idején. Mutatok néhány karácsonyi ajtódíszt, amely egyrészt ünnepi, másrészt kifejezetten jól áll a fa ajtónak. Öltöztesd fel az otthonod bejáratát, és adj ünnepi hangulatot a lakásodnak, még mielőtt belépnél az ajtódon.
 • A fa ablak szép – és hogyan lehet karácsonyi? A fa ablak sok mindenért szerethető. Elsősorban a meleg megjelenéséért, a természetességéért. Igazi szépségét azonban akkor mutatja meg, ha hagyod, hogy látszódjon a fa erezete. Ha pedig még fel is díszíted, akkor teljes pompájában ragyog. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint a karácsony. Mutatok is néhány különösen jól sikerült díszítést, ami a fa ablakban kifejezetten jól mutat.
 • Nyílászárók karbantartása – atyaég, ez ennyire egyszerű? A nyílászárók karbantartása minden lakás- és háztulajdonos rémálma – különösen, ha sok a kültéri ajtó és ablak. Már belegondolni is rossz, hogy sok nyílászáró esetén mivel jár a felújítás, karbantartás: csiszolás, egyenetlenségek kezelése gittel, és legalább két rétegben festés. Ez még akkor is nagy meló, ha nem házilag csinálod, hanem mestert hívsz. De mi van, ha én azt mondom, hogy mindez megúszható, mert tudunk egy módszert, ami olyan egyszerű, mint a faék?
 • Bútorok felújítása – saját kezűleg védjük a környezetet?A bútorok felújítása nagy divat manapság. Ez nem is csoda. Az újrahasznosítás és a Csináld magad! mozgalmak beindulásával újra szokás lett, hogy amíg lehet, addig nem dobunk ki semmit. Ez jó a környezetnek is – és bizony a pénztárcánknak is. Hacsak el nem szúrjuk, a bútorok felújítása olcsóbb, mint az új megvásárlása vagy elkészíttetése. De hogyan újítsuk fel megunt, vagy a nagyitól megörökölt, nem igazán divatos bútorainkat. Elárulom. Sőt. Még klassz példákat is mutatok.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 2Bejárati fa ajtó – a legutóbb is ez volt a téma, csak akkor félbe maradt a dolog, úgyhogy itt az ideje, hogy megkapd a második inspirációlöketet is. Miért olyan lényeges, hogy foglalkozz a bejárati ajtóddal? Nagyjából ezer oka van, mi most csak a fontosabbakat nézzük meg. Közben pedig adok néhány tippet arra is, hogy hogyan lehet némi fantáziával eldobni az unalmasnak tartott bejárati ajtót is.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 1Különleges, helyenként furcsa fa ajtó már szerepelt itt a blogon – már akkor is 11 volt belőlük. Némelyik igazi tervezői és asztalosteljesítmény volt, de a legtöbbjére ugyanaz volt igaz, mint azokra, amelyeket most akarok megmutatni: az egyszerű némi fantáziával igazán nagyszerű lehet. Különleges bejárati fa ajtó a világ minden tájáról: brit stílustól kezdve a mesevilágon át a természetimádóig.

© 2018 - Minden jog fenntartva - Fa-Héj Kft.

Az oldalon szereplő képekkel és minden tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva. A tartalmak felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel lehetséges.