11 + 1 lélegzetelállítóan szép és különleges fa ajtó a nagyvilág

2017/08/31 Címkék: asztalos, asztalos üzem, fa ajtó, lakberendezés.

Fa ajtó, ami különleges – csak Rajtad múlik!

 

Ha fa ajtó minden vágyad a házadba, lakásodba, akkor jó helyen jársz. Itt aztán találsz mindenfélét, ami csak eszedbe juthat.

 

Ha azonban különlegessé is szeretnéd tenni az otthonodba kerülő fa ajtókat, akkor mutatok további 5 + 1 szuper bejáratot, amelynek segítségével egyedivé teheted a lakásodat.

 

 

Fa ajtó – az ihleten túl

 

Mielőtt azonban belecsapnánk a lecsóba, kicsit lassítsunk a tempón és a lelkesedésen. Van néhány dolog, amit nem árt, ha figyelembe veszel, ha fa ajtót szeretnél:

 

 • a fa ajtó az, ami jó minőségű fából készül
 • ennek megfelelően az ára is olyan (ez egy jó szűrő is lehet a választásnál)
 • ha készen veszel fa ajtót, jól nézd meg, milyen minőségben van összeállítva
 • a fa ajtót akkor is karban kell tartani, ápolni kell, ha a dekoráció elfedi

 

Ezeket is mind számításba vetted az álmodozás és a tervezgetés előtt – egy esetet kivéve.

 

Ha nálunk rendeled meg a fa ajtót. Banálisan hangzik, de így van. Miért?

 

Mert mi sokat adunk arra, hogy csak olyan fa ajtó kerüljön ki a Fa-Héj Kft. műhelyéből, ami ezeknek a kritériumoknak mind megfelel. Nálunk ez az alap. Ennél rosszabbat nem kapsz.

 

Ha már ezt így tisztáztuk, akkor nézzük, milyen és hányféle különleges fa ajtó létezik még a világon.

 

Itt maradék 5 + 1 fa ajtó!

 

Nem is csigázom tovább az érdeklődést, csapjunk bele a lecsóba!

 

7. Fa ajtó színes, sivatagi hangulatban

 

Hogyan lehet egy fa ajtó egyszerre színes és sivatagi hangulatú? Úgy, hogy az egyesület államokbeli Santa Fe-ben található ez a bejárat. Arrafelé pedig nemcsak sivatag van kaktuszokkal, de a mexikói stílus is erősen befolyásolja az ízlést.

 

Santa-Fe.jpg 

 

A mexikói színvilág meglehetősen harsány. Így ahhoz, hogy valaki ezzel ízlésesen legyen képes dekorálni, meglehetősen jó színérzék szükséges. Ha egy ilyen fa ajtó egy ilyen dekorációval ilyen enteriőrben minden vágyad, de nem vagy elég magabiztos a kivitelezés tekintetében, akkor is tudunk segíteni. Van belsőépítészünk, akivel már évek óta együttműködünk, így összecsiszoltan tudunk egymással dolgozni. Ő szakszerű segítséget tud nyújtani akkor is, ha mexikói stílus a téma.

 

8. Modern-ódon fa ajtó

 

Na, ez az a fa ajtó, amiről nem tudnám eldönteni, hogy modern vagy régi. Szerintem valahol félúton a kettő között. Az biztos, hogy a környezetbe passzol – hiszen ez az ajtó Washington egyik régi negyedében található. Itt a házak még régi, gyarmati stílusban téglából épültek (ott ez már kifejezetten patinásnak számít), a fa ajtó is remekül hozza a régi, hagyományos stílust (látszik is rajta némileg az idő vas foga). A színekkel és a festési stílussal, valamint azzal, hogy a bejáratot övező falat is lefestették, viszont nagyon feldobták, és máris megvan a modern hangulat is.

 

teglas-Washington.jpg

 

Persze azért nem árt, ha nemcsak az ajtóra és a falakra figyelünk. Az enteriőrt az teszi teljessé, hogy a bejárat előtti kövek, és a fa ajtó elé két oldalra kitett növények is illeszkednek a hangulatba.

 

Egy biztos: ez attól működik olyan jól, hogy a színek jó megválogatásán túl az anyagok mind természetesek. Fa ajtó, téglafal, kő burkolat – tökéletes.

 

9. Fa ajtó – totális meglepetéssel

 

Ez a fa ajtó azért különleges, mert minden szempontból meglepő. Szerintem nem túl gyakori az orgonalila szín a bejárati ajtók között. Ez a fa ajtó egyszerű – mégis nagyszerű. Ez a szín ugyanis nagyon feldobja. Még akkor is, ha maga az ajtó régi, és nem túl díszes.

 

A legkülönlegesebb azonban a helyszín, ahol ez a bejárat látható. Tudod, hol van ez az ajtó?

 

Monte-Carlo_lila-fa-ajto.jpg 

 

Monte Carlo-ban. Egy étterem bejárata.

 

10. Fa ajtó és a nemzetközi stílus

 

Ez a bejárat attól különleges, hogy Párizsban van, egy kávézóhoz tartozik – de távol-keleti díszítése van. Vagyis amit távol-keletiesnek tartottak egykoron. Az ajtó két oldalán álló kőoroszlánok is ebbe a vonalba illenek, és az ajtó osztott üvegei is. Bár nem igazán autentikus, mégis van egy klassz hangulata:

 Parizs_tavol-keleti-fa-ajto.jpg

 

Ez a fajta fa ajtó két változatban mutat nagyon jól. Az egyik az, amit a képen is látsz: csupa üveg. Ez nagyon szép, viszont nagyon meg kell válogatni bele az üveget, hogy télen tartsa a hőt, nyáron pedig ne melegedjen fel az ajtó mögötti helyiség. És szükség esetén meg kell oldani az árnyékolást is.

 

A másik változat pedig az, amikor a fa ajtó tényleg fa. Tömör fa. És sehol benne egy üvegbetét. A többi stimmel. :) 

 

11. Fa ajtó, ami művészettörténeti ereklye

 

Végül egy igazán szép, art nouveau stílusú fa ajtót mutatok. Ez nem csak azért ámulatba ejtő, mert a stílus minden jegyét vegytisztán hordozza, és remekbe szabott a kivitelezése, csodásak az ablakrozettái és az épület ajtó körüli díszítése is teljesen harmóniában van az ajtóval.

 

Hanem azért is, mert ez a bejárati ajtó Henry Clémens van de Velde, az Art Nouveau egyik atyjának az alkotása. A Rózsa ajtó Belgiumban látható, és igazán elegáns megjelenésű.

 

Henry-Clemens-van-de-Velde_rozsa-ajto.jpg

 

Már maga a fa ajtó is tökéletes. Igazából azonban a bejárat teljes környezete (a ház fala, az előtető, az ajtó felett lógó lámpa) emeli ki az ajtó szépségét.

 

+1 Fa ajtó, amit már csináltunk

 

És végül egy különleges ajtó, amit már mi készítettünk:

 

1979205_685238661573078_6504120144224992451_o.jpg

 

Fa, betétes, és többféle anyag (fa, üveg, fém) kombinációja. Szerintem kifejezetten jól sikerült. És az ügyfelünk szerint is. (Ő mondta. :) )

 

Tehát ha valami igazán különlegesre vágysz, azt is elkészítjük Neked.


Nyomja meg a tetszik gombot, hogy ne maradjon le akcióinkról, értesüljön lakberendezési újdonságainkról!

Lakberendezési ötletek
 • Új fa ajtó - de milyet? Hogyan válaszd ki az új fa ajtódat? Ha fa ajtó minden álmod, akkor szinte bármit kérhetsz tőlünk, megcsináljuk Neked. Azt azonban nem árt tudni, hogy mi mindent kell majd végiggondolnod, mielőtt kijelented, "Ilyen és ilyen fa ajtót akarok!" Számunkra ugyanis a kedves vevő kívánsága szent, azt készítjük el, amit mondasz. A fa ajtót viszont Neked kell majd nézned minden áldott nap, ha hazamész. Praktikus tanácsok a fa ajtó kiválasztásához.
 • Asztalosüzem - másképp, avagy miért velünk dolgozz? Asztalosüzem annyi van, mint égen a csillag. Hidd el, még a mostani szakemberhiányban is kis híján igaz a mondás, hogy ha elég messzire vagy képes dobni a kalapácsod, tuti, hogy eltalálsz vele egy asztalost. Csak nem mindegy, hogy milyent. Mi mindig azon az állásponton voltunk, hogy az új vevő jó, de a visszajáró még jobb, úgyhogy erősen dolgozunk azon, hogy mi legyünk azok, akik nem akármilyenek vagyunk. Most el is mondom, mi mindent teszünk ezért.
 • Mégis mennyi az annyi? - Avagy amit az egyedi bútor áráról tudniAz egyedi bútor a specialitásunk. Pontosabban csak azt készítünk. És amint azt a termék neve is mutatja az egyedi bútor attól is egyedi, hogy az ára is az. Éppen ezért nem tudunk még viszonylagos árakat sem kiírni a honlapra, és telefonban sem fogjuk tudni csípőből megsaccolni álmaid fa lépcsőjének vagy éppen beépített szekrényének az árát. Azt azonban meg tudom mondani, hogy nagyjából mire számíts - és Te otthon hogyan kezdj el számolni.
 • Az egyedi bútor jobb, vagy a svéd összerakós? Egyedi bútor készítése kapcsán sokszor megkapjuk a kérdést, hogy biztos, hogy jobb ez, mintha készen venné a boltban? Vagy azt, hogy miért kellene drágán egyedi bútort vásárolnia, amikor a lapra szerelt, „félkész” változat olcsóbb? Megmondom.
 • Új év, új lakás – lakásfelújítás tervezése Lakásfelújítás az újévi fogadalmad? Nagyszerű, hajrá! A lakásfelújítás sok időt, energiát felemésztő dolog, ettől függetlenül hisszük, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem kell feltétlenül egy rémálomnak lennie. Még akkor sem, ha fenekestül felforgatod a lakásod.
 • Fa lépcső – karácsonyi kivitelbenElismerem, a fa lépcső általában nem az a térelem, ami külön figyelmet szokott kapni karácsonykor. A fa lépcső ugyanis a lakásnak olyan eleme, ami még ha szembetűnő is, akkor sem emeljük ki. Vagy azért, mert akkora, hogy már önmagában is érvényesül díszítő vagy elválasztó térelemként, vagy azért, mert olyannyira belesimul a lakásba, hogy észre sem vesszük. Használati tárgy. Pedig sokat dobhat a karácsonyi hangulaton, ha sikerül szépen feldíszíteni. Tippek a nagyvilágból a Te fa lépcsődnek is. :)
 • A fa ajtó karácsonykor még szebb – karácsonyi ajtódíszekA fa ajtó sem maradhat ki a fa ablak után advent idején. Mutatok néhány karácsonyi ajtódíszt, amely egyrészt ünnepi, másrészt kifejezetten jól áll a fa ajtónak. Öltöztesd fel az otthonod bejáratát, és adj ünnepi hangulatot a lakásodnak, még mielőtt belépnél az ajtódon.
 • A fa ablak szép – és hogyan lehet karácsonyi? A fa ablak sok mindenért szerethető. Elsősorban a meleg megjelenéséért, a természetességéért. Igazi szépségét azonban akkor mutatja meg, ha hagyod, hogy látszódjon a fa erezete. Ha pedig még fel is díszíted, akkor teljes pompájában ragyog. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint a karácsony. Mutatok is néhány különösen jól sikerült díszítést, ami a fa ablakban kifejezetten jól mutat.
 • Nyílászárók karbantartása – atyaég, ez ennyire egyszerű? A nyílászárók karbantartása minden lakás- és háztulajdonos rémálma – különösen, ha sok a kültéri ajtó és ablak. Már belegondolni is rossz, hogy sok nyílászáró esetén mivel jár a felújítás, karbantartás: csiszolás, egyenetlenségek kezelése gittel, és legalább két rétegben festés. Ez még akkor is nagy meló, ha nem házilag csinálod, hanem mestert hívsz. De mi van, ha én azt mondom, hogy mindez megúszható, mert tudunk egy módszert, ami olyan egyszerű, mint a faék?
 • Bútorok felújítása – saját kezűleg védjük a környezetet?A bútorok felújítása nagy divat manapság. Ez nem is csoda. Az újrahasznosítás és a Csináld magad! mozgalmak beindulásával újra szokás lett, hogy amíg lehet, addig nem dobunk ki semmit. Ez jó a környezetnek is – és bizony a pénztárcánknak is. Hacsak el nem szúrjuk, a bútorok felújítása olcsóbb, mint az új megvásárlása vagy elkészíttetése. De hogyan újítsuk fel megunt, vagy a nagyitól megörökölt, nem igazán divatos bútorainkat. Elárulom. Sőt. Még klassz példákat is mutatok.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 2Bejárati fa ajtó – a legutóbb is ez volt a téma, csak akkor félbe maradt a dolog, úgyhogy itt az ideje, hogy megkapd a második inspirációlöketet is. Miért olyan lényeges, hogy foglalkozz a bejárati ajtóddal? Nagyjából ezer oka van, mi most csak a fontosabbakat nézzük meg. Közben pedig adok néhány tippet arra is, hogy hogyan lehet némi fantáziával eldobni az unalmasnak tartott bejárati ajtót is.
 • 10 + 1 különleges bejárati fa ajtó, avagy a fantázia dicsérete 1Különleges, helyenként furcsa fa ajtó már szerepelt itt a blogon – már akkor is 11 volt belőlük. Némelyik igazi tervezői és asztalosteljesítmény volt, de a legtöbbjére ugyanaz volt igaz, mint azokra, amelyeket most akarok megmutatni: az egyszerű némi fantáziával igazán nagyszerű lehet. Különleges bejárati fa ajtó a világ minden tájáról: brit stílustól kezdve a mesevilágon át a természetimádóig.
 • A 10 legfurcsább fa bútor, amit valaha is láttam... ...de akármilyen furcsa is ez a fa bútor, ha ez a szíved vágya, ez minden álmod, akkor mi ezt is megcsináljuk! Egy biztos: bármelyik fa bútor is ad majd inspirációt az otthonod berendezéséhez, tuti, hogy egyedi lesz. Csak legyen ötleted arra is, hogy némelyiket hogyan fogod tudni használni. Rajtunk nem fog múlni, az biztos.
 • Ajtósztorik 3 – fa ajtó homokfúvott üveggel 2. részAz ajtósztorik folytatódik! Különös tekintettel a fa ajtóra azzal a bizonyos homokfúvott üveggel, amit a legutóbbi cikkben már megismertetek. Mert a fa ajtó kalandjainak még mindig nincs vége! Még mindig hátra van öt különböző stílus, amelyben a bézs fa ajtónk próbára teszi magát – és hidd el, ismét el fog bűvölni! Pontosan ötször.
 • Ajtósztorik 3 – fa ajtó azzal a bizonyos valamivelAz ajtósztorik jó. Ezt nem én állítom – bár írni is nagyon szeretem. Hanem Ti. Az olvasóink. Eddig olyanokat mondtatok ezekre a történetekre, hogy „olyan jó volt álmodozni közben”, meg hogy „nagyon sok klassz ötletet találtam a cikkekben”. A kedvenc visszajelzésem az volt, hogy „még, még, még!” És ki vagyok én, hogy útját álljam az olvasói akaratnak? Úgyhogy itt a következő ajtósztori – fa ajtó most is lesz. Asztalostól ne is várj mást...
 • Asztalos küldetésen – mi akarunk lenni az álomasztalosaidAz asztalos munkája nem azért olyan fontos egy új vagy felújításra váró lakás kivitelezésénél, mert ő a legfontosabb szaki. Hanem azért, mert az asztalos munkája mindig szem előtt lesz. Mindegy, hogy a lakás melyik részében vagy, tuti látsz majd olyan építészeti elemet, amelyet az asztalos készített el. Ezért nagyon nem mindegy, hogy ez a mester hogyan dolgozik.
 • Ajtósztorik 2 – a fehér, üvegbetétes tolóajtó 2. rész Az ajtósztorik azért jók, mert minden van benne, ami az életet széppé és érdekesség teheti: történet, stílus, hangulatok – és a kényelem, az otthonosság ígérete. A múlt héten vágtunk bele a fehér, üvegbetétes tolóajtónk sztorijába. Olyan, mint egy színházi előadás. 5 (és fél) felvonáson már túl is vagyunk – most pedig itt a folytatás a maradék 6 felvonással.
 • Ajtósztorik 2 – a fehér, üvegbetétes tolóajtó 1. részAz ajtósztorik azért jók, mert megmutatják, hogy egy fa ajtó messze több egyetlen ajtónál. Attól függően, hogy milyen környezetet képzelsz és teremtesz meg köré, számtalan történetet mesélhet el. Lehet ő a történet főszereplője, lehet mellékszereplő, de lehet csak statiszta is. A lényeg, hogy tudd, mihez akarsz vele kezdeni – mert akár kiugrik a háttérből a fa ajtó, akár belesimul, évekig ezzel a látvánnyal kell együtt élned. Most egy fehér, üvegbetétes tolóajtó mesél 11 (és fél) történetet.
 • Ajtósztorik 1 – és egy fekete fa ajtóAz ajtósztorik egy új, inspirációs sorozat a blogunkon. Mutatunk egy-egy ajtót (később ablakot, bútort is), amit mi készítettünk. Egyrészt, mert meg szeretnénk mutatni, hogy milyen munkát adunk ki a kezünkből, ha tőlünk rendelsz. Másrészt, mert ötleteket szeretnénk mutatni arra, hogy az ajtóink hányféle különböző stílusban, környezetben állják meg a helyüket – így már Te is sokkal könnyebben el tudod képzelni a fa ajtót a megálmodott otthonod díszeként. Kezdhetjük?
 • 11 + 1 lélegzetelállítóan szép és különleges fa ajtó a nagyvilágHa még emlékszel a múlt heti cikkünkre, akkor csak úgy az ihletadás kedvéért elkezdtük összegyűjteni 11 + 1 különleges és szép fa ajtó képét a nagyvilágból. Akkor hatig jutottunk – hiszen minden fa ajtónak külön története, némelyiknek történelme van. No meg külön tippek, ötletek is kezdenek el zsizsegni az ember fejében, ha csak rájuk néz. Ezért most folytatjuk a sort, megjött a következő inspirációs adag.

© 2018 - Minden jog fenntartva - Fa-Héj Kft.

Az oldalon szereplő képekkel és minden tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva. A tartalmak felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel lehetséges.